Hidrojen enerjili araçlarda en az yakıtla en fazla yolun yapıldığı yarışmada üçüncülük kazanan Türk öğrenciler büyük başarılarını annelerine armağan etti.

Sell Eko Maraton yarışmasına katılmak için Almanya'ya giden Sakarya Üniversitesi öğrencileri buradan büyük bir başarıyla döndü. Tamamı 43 kişilik ekibin 14 üyesi Almanya'ya giderek burada en az yakıtla en uzun mesafe yol yapabilmek için büyük bir çaba harcadı. 25 yıldan beri düzenlenen yarışmada çok dişli rakiplerle mücadele eden Türk üniversite öğrencileri, kısıtlı olanaklara rağmen değişik kategorilerde 200 takımın katıldığı uluslararası bir projeden üçüncülük elde etmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl katıldıkları yarışmada 1 litre yakıtla 453 kilometre yol kat eden öğrenciler bu yıl bu rakamı daha da ilerleterek 1 litre yakıtla 586 kilometre yol kat etmeyi başardı. Hidrojen enerjili araçlar üzerinde çalışan öğrenciler bu sistemin hayata geçirilmesi durumunda, trafikteki araçların çok düşük bir maliyetle daha uzun mesafeler kat edeceklerini söylerken projelerine destek verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Sakarya Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler kendilerine devletin ve AR-GE kuruluşlarının destek vermesi halinde projenin her alanda büyük kolaylıklar sağlayacağını savundu. Türkiye'ye Avrupa üçüncüsü olarak dönen üniversite öğrencileri büyük başarıyı, kendilerini her zaman için destekleyen annelerini unutmayarak Anneler Günü dolayısıyla onlara armağan etti.

İHA