Makine mühendislik öğrencilerine yönelik düzenlenen Yerel Kurultay'da geleceğe ilişkin en büyük kaygı olarak işsizlik ön plana çıktı.

Makine mühendislik öğrencileri, MMO Bursa Şubesi'nde düzenlenen Yerel Kurultay'da mesleklerini ve geleceklerini tartıştı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Öğrenci Komisyonu tarafından 2011 Yerel Kurultayı düzenlendi. Kurultay'a, MMO Genel Merkezi'nden Çağdaş Akar da katıldı. Kurultay, öğrenci komisyonu üyeleri Sezgin Bayram başkanlığındaki Orbay Güney ve Canan Doyran'dan oluşan divan tarafından yönetildi.

Kurultay'ın açılış konuşmasını yapan MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Makina Mühendisleri Odası'nın TMMOB'nin en büyük ve önemli odalarından biri olduğuna dikkat çekti. MMO'nun mesleki demokratik mevzi konumunda olduğunu belirten Başkan Mart, "Bu mevziyi öğrenci üye çalışmaları üzerinden de korumak ve geliştirmek zorundayız. Öğrenci meslektaşlarımızı TMMOB örgütlülüğünün mihenk taşları olarak görüyor ve önemsiyoruz." dedi.

Kurultay'da, MMO Bursa Şubesi'nin öğrenci üyeleri, mühendislik eğitimi ve gelecek kaygılarını dile getirdi. Özellikle teknoloji üniversitelerini gündeme getiren öğrenciler, tek bir üniversitede makine mühendisliği bazında 2 fakülte ve 3 ayrı bölüm olmasının gereksizliğine dikkat çektiler. Teknik yüksek okul mezunlarının, öğretmen olarak atanamaması nedeniyle böyle bir tasarrufa gidildiğini belirten öğrenciler, "Hep birlikte işsiz kalacağız" şeklinde kaygılarını dile getirdiler. Kurultaya katılan öğrenciler, kendilerini bekleyen en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Öte yandan, mevcut eğitimlerinin de uygulama açısından yetersiz olduğunu vurgulayan öğrenciler, ayrıca, öldürülen arkadaşları UÜ'lü Sema Karakoca'nın hunharca katledilişini de kınadı

memurlarnet