Edirne’de bir grup üniversite öğrencisi, derslere başörtüyle girmeye izin vermeyen üniversite yönetimini protesto etti.

Ayşekadın Yerleşkesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, Trakya Üniversitesi(TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran aleyhinde sloganlar atarak üniversitede uygulanan başörtü yasağının kaldırılmasını istedi.

Öğrenciler adına konuşan Büşra Melike Çelik, ifade haklarını geri alabilme ve özgürlük taleplerini dillendirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

TÜ’deki başörtülü öğrencilerin üniversite yönetimi tarafından "soruşturma açılması" tehdidiyle karşı karşıya kaldığını anlatan Çelik, şunları söyledi: "Yasakçılar hukuksuz uygulamalarına bir de kanun süsü vererek, yapılan zulmü kendilerince yasalaştırma çabasına giriyor. Yasaları ve kanunları kendi ideolojik çıkarları adına kullanıyor. Bununla birlikte de başörtülü öğrencileri soruşturma açma tehdidiyle korkutuyor. Tek amacı inancını yaşayarak eğitim alma olan öğrenciler kanunlara aykırı davranmakla suçlanıyor. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan sadece üniversite rektörünün keyfi uygulaması ile alınan kararlar korkusuzca üniversite panolarına asılıyor." Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar’ın da destek verdiği eylemde, bir süre TÜ Rektörü Enver Duran aleyhinde slogan atan öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

memurlarnet