Nevşehir'in Avanos ilçesinde Ayhanlar İlköğretim Okulu'nun boya ve badana işlerini okulun kendi personeli yapıyor. Seminer döneminin olduğu ve sıcakların 35- 36 derecelerde seyrettiği şu günlerde tüm personel, seminer çıkışında iş tulumlarını giyerek okullarını 2009-2010 eğitim öğretim yılına hazırlıyor.

Okulun tüm personeli 'Okulumuzu Boyamak Bizim İçin Şereftir' projesine gönüllü katılarak, Okul Müdürü Hüseyin Ataman'la beraber, çoğu hayatlarında ilk kez ellerine aldıkları boya fırçaları ve rulolarla okullarını boyuyor.

Bir çok okul idarecisi, okulun ve sınıflarının boyanması için binlerce TL kaynak ararken, Ayhanlar İlköğretim Okulu personeli 'kaynak da bizden emek de bizden' diyerek eğitimde iyi örnekler adına eğitim tarihinde yerlerini alıyor. Okul Müdürü Hüseyin Ataman ve okulun tüm personelinin bu takdire şayan fedakarca çalışması Ayhanlar köyünde yaşayanlar tarafından da övgüyle karşılanıyor.

Ayhanlar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idarecileri ve personelinin tamamının gönüllü olarak, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için bu seminer döneminde okulu boyama işini yaptıklarını dile getiren Okul Müdürü Hüseyin Ataman, "Seminer döneminin ilk gününden itibaren arta kalan zamanlarımızda öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almaları adına okulu boyama işini yaparak, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiliyoruz. Ayhanlar İlköğretim Okulu olarak eğitimde de başarı çıtasını yükselterek 2008- 2009 eğitim öğretim yılında 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Nevşehir'i Kayseri'de temsiil eden 13 projeden biri olmayı başardık. Bu çalışmaları iihaleye çıkarsak çok büyük paralar tutuyordu. Ancak personeliimizle biirlikte isteyerek ve severek bu işi başardık. Katılan tüm personeliime teşekkür ediiyorum." dedi.



-memurlarnet-