Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü polisleri, ellerine boya fırçalarını alarak okulları boyamaya başladı.

Polisler, şehir merkezi dışında kardeş okul seçtikleri okulların bütün sorunlarını gidermeye çalışıyor. Haftada 2-3 kez okulları ziyaret eden polisler, okul personelinin ve vatandaşların da büyük takdirini kazanıyor. Polisler, en son çalışmalarında Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Özenen İlköğretim Okulu’nun dış cephe avlusunu boyadı.

Polislerin her konuda kendilerine destek verdiğini açıklayan Hüseyin Özenen İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Düzen, polislerin bu çalışmalarını taktirle karşıladığını söyledi. Polislerin haftada 2-3 kere okullarına gelerek ihtiyacı olup olmadığını sorduklarını söyleyen Düzen, “Polislerin bu çalışmasını okul velilerimiz de görüyor ve takdir ediyor. Bizlere bu desteklerini esirgemeyen başta İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Kırıkkale’nin güvenli bir il olduğunu açıklayan mahalle sakini Hidayet Günel, “Bir sorunumuz olduğunda, polislerimiz kısa sürede çözüyor.” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Samet Aktaş da polis amcalarını okulda görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Büyüyünce kendisinin de polis olacağını söyledi.

Okulların daha da güzelleşmesi ve vatandaşlarla daha yakın diyalogda bulunmak için tespit etilen çevre mahallelerde çalışma başlattıklarını açıklayan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdür Vekili Oğuz Altınoluk, “Çalışmalar sayesinde karşılıklı ilişkiler arttı. İnsanlar bizlere daha da yakınlaştı. Hatta evlerine misafirliğe davet edenler bile oluyor. Benzer çalışmalarımız devam edecek.” vaadinde bulundu.

Cihan Haber Ajansı