Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, öğrencilerinin güzel bir ortamda ders görmesini isteyen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nun eğitim kadrosu, eğitim sezonu başlamadan okulu boyuyor. Boyayı bir firmadan tedarik eden öğretmenler, 25 derslikli okulu öğrenciler gelmeden hazır hale getirmek için işçi gibi çalışıyor.

Gönüllü olarak 35 öğretmenin katıldığı boya ve tadilat çalışmalarına bayan öğretmenlerin de katılmak istediği, ancak idare ve erkek öğretmenlerin izin vermediği bildirildi. Öğretmenlerin bu çalışmasını takdir eden bir başka okul Eskin İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kahraman ise okula gelip öğretmenlerle beraber çalışıyor. İş elbisesi giyip hummalı şekilde çalışan öğretmen ve idarecilerden kimi fırçayı alıp çalışırken kimi boyayı karıştırıyor veya iskeleyi tutuyor.

Okul müdür ve yardımcılarının da katıldığı çalışmaların bir hafta içerisinde biteceği bildirildi.

Boyanın Filli Boya isimli firma tarafından kendilerine hibe edildiğini ifade eden Okul Müdürü İbrahim Halil Acar, iskeleyi ise vatandaşlardan tedarik ettiklerini aktardı. 2011-2012 eğitim yılı açılmadan önce daha temiz, daha düzenli ve şeffaf bir ortamda eğitim için çeşitli firmalara yazı yazdıklarını ifade eden Okul Müdürü Acar, ”Filli Boya fabrikası bize yetecek kadar boya gönderdi. Öğretmen arkadaşlarımızın yardımıyla okulumuzu boyamaya çalışıyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti sarf edip okulumuzu en iyi şekilde boyatmaya çalışıyor. İnşallah hepimiz için hayırlı bir eğitim sezonu olur.” şeklinde konuştu. Okullarında 75 öğretmen bulunduğunu ifade eden Acar, 25 derslikli okulda bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Bayan öğretmenlerin boya işinde görev almak istediğini dile getiren Acar, ”Bayan öğretmenler de katılmak istedikleri halde onları katmak istemedik. Her katı 3 bin metrekare olan ve 3 kattan oluşan toplam 9 bin metrekare alan, dış cephe de var. Okulu bir hafta içinde boyamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Faysal Ercan ise boyanın kendilerine hibe edildiğini, işçiliğin ise kendilerine kaldığını aktardı. Ercan, ”Bu durumda öğretmen arkadaşlarla bir masraf çıkacağından boyama işini kendi yapacaklarına karar verdiler. Mevcut imkânlar çerçevesince bunu yapmaya çalışacağız. Mevcut boyamızı daha da güzelleştirmek, okulu daha iyi bir hale getirmek için arkadaşlar fedakârlık göstermekte.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin, örnek bir davranışta bulunduğunu ve bundan etkilenerek yardım etmeye çalıştığını anlatan Eskin İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kahraman, ”Arkadaşlar böyle bir çalışma içine girince kendimi sorumlu hissetim ve onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.” dedi.

Cihan Haber Ajansı