Birçok bakanlığın görevde yükselme sınavları dahil bir çok sınavı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü(EĞİTEK) tarafından yapılmaktadır.

Geçmişte yapılan OKS dahil bir çok sınavdaki skandallarla gündeme gelen EĞİTEK son günlerde hiç gündemden düşmemektedir.

Benim bu konudaki yazılarımdan insanlar benim EĞİTEK’e taktığımı dahi düşünebilirler fakat hatalar zinciri o kadar bariz ki yazmamak kamuoyunu bilgilendirmemek okuyuculara haksızlık.

Bilindiği gibi 31 Ekim ve 01 Kasım Günlerinde yapılan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük sınavlarında bariz soru hatalarını tespit etmiştik.

Bu yetmezmiş gibi 14.11.2009 tarihli MEB Personeli Şef’lik sınavında da aynı durum söz konusu olmuştur.

Yeni bir tespitimiz ise Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar Ve Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı eKılavuzu’nda olmuştur.

Kılavuzun 6.sayfasına bakıldığında;

"Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilmeyecektir."

şeklinde bir ifade vardır. Ben bu ifadeden hiçbir şey anlamadığımı ifade etmek isterim.

Müdür ve müdür yardımcılığı sınavında ki kılavuzda konu ile ilgili madde;

"d. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir."

şeklinde iken bu kez nasıl bu hali almıştır ve ne anlatılmak istenmiştir anlamış değilim doğrusu.

Kılavuz konusunda tek sorumlu olarak EĞİTEK’i tutmak pek yerinde değildir çünkü kılavuzun girişin de;

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

sorumluları bulunmaktadır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi




-memurlarnet-