Hangi durumlarda merkezi sistem sınavlarında öğretmenlere görev verilmez


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Hangi durumlarda merkezi sistem sınavlarında öğretmenlere görev verilmez

  • #1
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ



    Hangi durumlarda merkezi sistem sınavlarında öğretmenlere görev verilmez





    17/12/2010 tarihli ve B.08.0.ETG.0.08.02.00–010.04/25822 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren ve Şubat 2011 2641 sayılı Tebliğler dergisinde yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinin “Salon görevlileri” başlıklı 14.maddesinde “1) Bölge sınav yürütme komisyonunun teklifi üzerine her salonda 1(bir) salon başkanı ve 1(bir) gözcü, her 5(beş) salona da 1(bir) yedek gözcü öğretmen valilik/kaymakamlık onayı ile görevlendirilir. Salon başkanı/gözcü öğretmenlerin görevlendirilmesinde, sınav bölgesindeki öğretmenlerin dengeli olarak değerlendirilmesi esastır.

    (2) Salon görevlileri:

    a) Sınav başlamadan 1(bir) saat önce sınav yerinde hazır bulunur, yoklama listesini imzalar.

    b) Salon görevlileri bina sınav komisyonunun yapacağı toplantıya katılır. Salon başkanı ve gözcü kura ile belirlenir. Salon görevlileri görevli olduğu salonda sınava girecek adayların sınav evrakını tutanakla teslim alır.

    c) Salon görevlileri, adayların kimlik ve sınav belgelerini kontrol ederek adayları salona alır ve salon aday yoklama listesindeki sıraya göre belirlenmiş olan yerlere adayları yerleştirir. Salon aday yoklama listesinde ismi olan, ancak sınav giriş belgesi bulunmayan adayları, fotoğraflı kimlik belgesi ile sınava alır ve konuyla ilgili tutanak düzenler. Ancak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında, sınav giriş belgesi olmayan adayı sınava almaz.

    ç) Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında, adayların sınav giriş belgesinin yanı sıra fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, pasaport ve sürücü belgesinden herhangi birinin yanında bulunması şartı aranır. Fotoğraflı cevap kâğıdı kullanılan sınavlarda sınav giriş belgesindeki fotoğrafla cevap kâğıdındaki fotoğraf uymuyorsa durumu tespit eder ve adayı sınavdan çıkarır ve bina sınav komisyonuna bilgi vererek güvenlik görevlilerine teslim eder. Sınav evrakını eksiksiz teslim eden adaylara salon aday yoklama listesini imzalatır.

    d) Sınav güvenlik poşetini adayların önünde açar, içinden çıkan evrakın kontrolünü yapar, eksik veya fazla olması hâlinde bunu tutanakla tespit eder.

    e) Protokol veya sınav kılavuzunda izin verilen sınavlar hariç, sınav sırasında sözlük, hesap cetveli veya makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi elektronik iletişim araçları ile ayrıca sınav giriş belgesinde yazılı olan sınav salonuna getirilmesi yasaklanmış eşyayı yanında bulunduran veya kullananların sınavının iptali için tutanak düzenler ya da cevap kâğıdında varsa sınavın iptali ile ilgili kutucuğu kodlar.

    f) Adaylara, soru kitapçığındaki boş yerleri müsvedde olarak kullanabileceklerini, soru kitapçıklarında eksik veya yırtık sayfa olması hâlinde sınavının geçersiz olacağını duyurur.

    g) Soru kitapçıklarını, kitapçık türleri yan yana veya arka arkaya gelmeyecek, öğrenci sıraları aynı hizada ve eşit sayıda olacak şekilde -S- dağıtım kuralına uygun olarak adaylara dağıtır. "AÇABİLİRSİNİZ" denilmeden kitapçığın hiçbir aday tarafından açılmayacağını duyurur. Kitapçığın ön ve arka sayfasında bulunan açıklamaları yüksek sesle okuyup gerekli bilgileri verir, soru kitapçıklarını adaylara kontrol ettirir, baskı hatası olan kitapçıkları sınav başlamadan önce mutlaka değiştirir ve tutanak düzenler. Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında, salonda farklı gruplardan sınava giren aday varsa soru kitapçığının ve cevap kâğıtlarının adayın grubuna ait dağıtılmış olmasına dikkat eder.

    ğ) Kitapçık türü cevap kâğıdında kodlanmış olan sınavlarda soru kitapçıklarını cevap kâğıdındaki türe dikkat ederek dağıtır.

    h) Adayların soru kitapçığının ön yüzüne ad, soyad ve T.C. kimlik numarasını yazmalarını söyler, cevap kâğıdındaki aday bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettirir, imza bölümü varsa adaya imzalatarak soru kitapçık türünü kodlatır ve kendisi de imzalar.

    ı) Sınavın başlama ve bitiş saatlerini her adayın göreceği bir şekilde tahtaya yazarak sınavı zil sesiyle başlatır.

    i) Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı hariç tüm sınavlarda ilk 20 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve sınava girmesi bina sınav komisyonunca uygun görülen adayları sınava alır ve bu adaylara ek süre vermez. Sınav güvenliğinin sağlanması için ilk 30 dakikadan önce hiçbir adayı dışarı çıkarmaz. Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında, sınav başladıktan sonra gelen hiçbir adayı sınava almaz ve adayları 60 dakika dolmadan dışarı çıkarmaz.

    j) Sınava giren adayların hatalı bilgileri varsa tutanak düzenler ve bu tutanakları sınav evrakına ekler.

    k) Sınava girmeyen adayların salon aday yoklama listesindeki isimlerinin karşısına “GİRMEDİ” yazar ve cevap kâğıdındaki “SINAVA GİRMEDİ” bölümünü kodlar.

    l) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayların sağlık sebebi dışında dışarı çıkmasına izin vermez, zorunlu durumlarda adaya koridorda görevli yedek gözcü eşlik eder. Yanında yedek gözcü olmadan salondan çıkan adayları tekrar sınava almaz, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını beraberinde götürmesine izin vermez. Bu durumda adaya ek süre tanımaz.

    m) Sınava girmeyen veya sınavdan erken çıkan adaylara ait soru kitapçığı ve cevap kâğıtlarını öğretmen masası üzerinde güvenlik poşeti içinde muhafaza eder.

    n) Sınavdan çıkan adayların sorulara verdikleri cevapları not etmelerine müsaade etmez.

    o) Kopya çekmeye teşebbüs eden adayı uyarır, kopya çektiği belirlenen adayın cevap kâğıdını alarak dışarı çıkarır ve tutanak düzenler ya da cevap kâğıdında varsa kopya ile ilgili kutucuğu kodlar. Adayın salondan çıkmamakta direndiği durumlarda tutanak düzenleyip imza altına alır, kopyaya sebep olan belgelerle birlikte dönüş güvenlik poşetine koyar.

    ö) Sınav bitimine 15 dakika kala adaylara "15 DAKİKANIZ KALDI" şeklinde sözlü, işitme özürlü adaylara da yazılı uyarıda bulunur.

    p) Sınav bitimine 15 dakika kala salonda en az 2(iki) adayın kalmasını sağlar.

    r) Sınav süresi bitiminde sınavı durdurur, sınavı biten adaya salon aday yoklama listesini imzalatır.

    s) Cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını toplar, cevap kâğıtlarını salon aday yoklama listesi ile karşılaştırarak salon aday yoklama listesindeki sıraya göre dizer, eksik olup olmadığını kontrol eder.

    ş) Soru kitapçıkları, cevap kâğıtları, salon yoklama listesi, yırtılan sınav güvenlik poşeti, tutulan tutanakları, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavında sınav giriş belgelerini ve benzeri sınav evrakını adayların önünde sınav güvenlik poşetine koyarak ağzını kapatır ve bina sınav komisyonuna imza karşılığında teslim eder. Seviye Belirleme Sınavı, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Açık Öğretim Lisesi, Açık İlköğretim Okulu, Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavlarında kullanılan soru kitapçıkları sınavdan sonra geri dönüş sınav güvenlik poşetlerine konulmaz.

    t) Sınav salonunda unutulan, sınav evrak kutusuna konulmayan cevap kâğıtlarının Başkanlık tarafından işleme alınmayacağını ve yasal sorumluluğun kendilerine ait olacağını bilir.

    u) Tüm adaylar sınav salonunu terk ettikten sonra salonu kontrol eder, varsa unutulan evrak ve eşyaları bina sınav komisyonuna teslim eder.

    ü) Bina sınav komisyonunun vereceği diğer görevleri yapar.” Hükümlerine aykırı hareket eden görevli olduğu salonda toplu veya ikili kopya çekildiği belirlen salon görevlileri hakkında gerekli işlem yapılır ve bir yıl süreyle görev verilmez tekrarı halinde ise hiçbir şekilde sınav görevi verilmez.

    Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının yazısı aşağıdadır.

    memurlarnet
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #2
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    bilgilendirme için teşekkürler canım.

    Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Direksiyon Sınavında artık 2 kişilik komisyon üyelerinden biri önde adayın yanında diğeri yine arka koltukta oturacakmış.
    ve sınav saati boyunca sınav yerinde olmak zorundaymısız.(sabah 08:00'den akşam 18:00'a kadar)(eskiden sabahçı öğleci diye 2 grup yapıyorlardı, ya sabahtan görevli oluyorduk yada öğleden sonra)
    bugünkü toplantıda bizi bilgilendirdiler.

    (gerci okulumuza gelen ilk resmi yazıda bu toplantının tarihi 21 nisan saat 08:00-11:00 arasında yapılacağı yazıyordu, söylenen tarihte ve saatte toplantı yerine gittim 5-6 öğretmenden başka kimse yok,1 saat sonra telefon geldi toplantı tarihi ve saati değiştirilmiş,bizede sağolsunlar toplantı saatinden sonra söylediler.)
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Kadrolu Görev Yapan Önlisans Mezunu Öğretmenlere Lisans Tamamlama Affı Hakkı
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 28
      Son Mesaj : 05.Haziran.2011, 13:29
    2. Anne sütü hangi durumlarda sağılabilir?
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Mart.2011, 13:49
    3. Çocuklar hangi durumlarda psikologa götürülmeli
      Konu Sahibi Arz Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Şubat.2010, 03:42
    4. MEB, merkezi sistem sınav yönergesini değiştirdi
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum YÖNETMELİK,YÖNERGE, KANUN,TÜZÜK vb DUYURULARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 29.Ocak.2010, 23:23
    5. MEB sınavlarında hatalar zinciri
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Kasım.2009, 08:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş