Altın Portakal’a Yoğun Katılım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Altın Portakal’a Yoğun Katılım

  • #1
    _mülteci_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Mesajlar
    614
    @_mülteci_



    Altın Portakal’a Yoğun Katılım





    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından organize edilen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film Yarışmalarına başvurular sona erdi.



    Uzun Metraj’a 43 film başvurdu



    46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Ulusal Uzun Metraj dalında yarışmak için 43 film başvurdu. Bu rakam Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılımın son yıllardaki yükselen grafiğine tanıklık ediyor. Kısa Film ve Belgesel Film dallarında da Altın Portakal çekim merkezi olmayı sürdürüyor: Altın Portakal’a bu yıl Kısa Film Yarışması için 230; Belgesel Film Yarışması için 90 filmin başvurusu yapıldı. Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film dallarında başvurusu yapılan filmler, yarışmaların ön jürileri tarafından değerlendirilecek. Ön jürilerin değerlendirmesi sonunda yarışma hakkı kazanan filmler, 15 Eylül 2009 Salı günü düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna duyurulacak.



    Portakal’da yeni yüzler / genç yetenekler



    46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali içinde ve 10 – 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için başvurusu yapılan 43 filmin 26’sı ilk yapım olma özelliğine sahip. Film sayısındaki artış eğilimiyle birlikte, Uzun Metraj Film Yarışması’na başvuran filmlerin yönetmenlerinin yarıdan çoğunun 70’li ve 80’li yıllarda doğmuş gençlerden oluşuyor olmasının da 46’ncı festivale ayrı bir heyecan katacağı düşünülüyor. Sinemamızın bu yeni yüzlerini / genç yeteneklerini, “en iyi film” ödülü alma ihtimali yanında ikinci bir şans bekliyor: Bu yılki festivalde ödül kategorileri arasına “En İyi İlk Film Altın Portakalı” eklendi. Altın Portakal’da En İyi İlk Film ödülü alan filmin yapımcısı Altın Portakal’ın yanı sıra, 50 bin liralık parasal ödülün de sahibi olacak.



    Kısa Film ve Belgesel’e ilgi çok büyük



    Kısa Film Yarışması’na bu yıl 230; Belgesel Film Yarışmasına 90 filmin başvurusu yapıldı. 46. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film ve Belgesel Film Yarışmaları 12 – 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışma sonunda jürinin “En İyi Film” olarak belirlediği kısa film, Altın Portakal Heykeli ve 10 bin TL para ödülüyle ödüllendirilirken; Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Altın Portakal Heykeli’nin yanı sıra birinci gelen belgesel filme 15 bin TL para ödülü verilecek. Bu arada ‘en iyi ilk belgesel film’ de 5 bin TL’nın sahibi olacak..



    Antalya’nın dört bir yanı sinema



    “Sinemamızın 60’lı Yılları”yla birlikte “Sinema ve Müzik” temasının ele alınıp işleneceği; 60’lı yıllarda Türk Sinemasına emek vermiş tüm starların Antalya’da olacağı 46’ncı festivalde Türk ve dünya sinemasından 150 civarında filmin gösterimi yapılacak. Ülkemizin en önemli sinema etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk Sinemasının dünya sineması ile iletişiminin güçlendirilmesi çabalarını bu yıl da sürdürecek.
    Festivalin Antalya halkının en geniş kesimlerine ulaştırılması ilkesi doğrultusunda, 10 – 17 Ekim tarihleri arasında, festival sinemalarının yanı sıra kentin dört bir yanında açık hava sinemaları yaratılacak, etkinlik mekanlarına ulaşma kolaylığı sağlanacak; Antalyalıların bir hafta boyunca sinema coşkusunu paylaşması sağlanacak.
    Ben bir Mülteciyim.Kendi yüreğime sığındım.Burda savaş çıksa bile ölen yok.


    Mülteci bedenimde kendime misafirim ; ister kanat ister oynat...

  • #2
    gülcelem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbul-Kırklareli
    Mesajlar
    1,974
    @gülcelem







    teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..
    SEVDİĞİNİZE GÜL VERİN GÜLÜNÜZ YOKSA GÜLÜVERİN...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. YOĞUN TRAFİK :)
      Konu Sahibi AYSEEFE Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 23.Eylül.2015, 11:08
    2. Türkiye, Avrupa’da interneti en yoğun kullanan üçüncü ülke
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 03.Ekim.2011, 15:37
    3. Altın balonu patlıyor mu: Çeyrek altın 163 liraya indi
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2011, 14:38
    4. Çeyrek altın 90 lirayı buldu, kadınlar altın günlerine mola verdi
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 04.Aralık.2009, 15:24
    5. Portakal'ı soyacak filmler belli oldu..(ALTIN PORTAKAL)
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 27.Ekim.2009, 04:05

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş