Portakal'ı soyacak filmler belli oldu..(ALTIN PORTAKAL)


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Portakal'ı soyacak filmler belli oldu..(ALTIN PORTAKAL)

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Portakal'ı soyacak filmler belli oldu..(ALTIN PORTAKAL)





    İSTANBUL - 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 10-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival programı ile festival kapsamında düzenlenen uluslararası uzun metraj, ulusal uzun metraj, belgesel ve kısa film yarışmalarına katılmaya hak kazanan filmler ve yarışma jurileri açıklandı.

    Başkanlığını Erden Kıral'ın üstlendiği jüride İzzet Günay, Mustafa Altıoklar, Mustafa Ziya Ülkenciler, Nurgül Yeşilçay, Ömür Gedik, Sırrı Süreyya Önder, Yavuz Bingöl ve Zeynep Oral yer alıyor.

    Altın Portakal için bu yıl yarışacak 16 film:
    Emre Şahin, '40'
    Kutluğ Ataman, 'Aya Seyahat'
    Meriç Demiray, 'Babam Büfe'
    İlksen Başarır, 'Başka Dilde Aşk'
    Onur Ünlü, 'Beş Şehir'
    İnan Temelkuran, 'Bornova Bornova'
    Murat Saraçoğlu, 'Deli Deli Olma'
    Ümit Ünal, 'Gölgesizler'
    Orhan Eskiköy, Özgür Doğan, 'İki Dil Bir Bavul'
    Yavuz Özkan, 'İlkbahar - Sonbahar'
    Mehmet Bahadır Er, Maryna Gorbach, 'Kara Köpekler Havlarken'
    Zeki Demirkubuz, 'Kıskanmak'
    Reha Erdem 'Kosmos'
    Miraz Bezar 'Min Dît' (Ben Gördüm)
    Bahadır Karataş, 'Usta'
    Mahmut Fazıl Coşkun, 'Uzak İhtimal'


    ------------------------------------------------------
    Filmlerin açıklandığı toplantıya, yönetmen ve müzisyen Ülkü Erakalın, sinema oyuncuları Berhan Şimşek, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Erol Günaydın, festival müziği ''Antalya'ya Koş'' şarkısının bestecisi Ali Kocatepe ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da katıldı.

    Akaydın, burada yaptığı açıklamada, 6 Haziranda genel kurulunu yapan AKSAV'ın, 2,5 aylık dönemde çok zengin bir festival programı hazırladığını bildirdi.

    Programı hazırlarken Karlovy Vary ve Venedik film festivallerine katılarak nitelikli filmler için bağlantılar kurduklarını belirten Akaydın, 9 milyon TL olarak öngörülen festival bütçesinin 7 milyon TL olarak gerçekleşeceğini, geçen yılki festival bütçesinin ise 21 milyon TL olduğuna dikkati çekti.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 1 milyon 200 bin TL'lik kaynağı peşin olarak geçen hafta gönderdiğine işaret eden Akaydın, Türk Tanıtma Fonu'ndan sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan da bir katkı beklediklerini ifade etti.

    Akaydın, bu yılki festivalin ''Sinema ve Müzik'' ile '''Film Şeritleri ile 1960'lara Yolculuk''' temalarıyla şekillendirildiğini bildirdi.

    FESTİVALE YOĞUN İLGİ
    Festivale bu yıl sinemacıların ilgisinin çok yoğun olduğunu belirten Akaydın, şunları söyledi: ''Altın Portakal tarihindeki tüm zamanların en yüksek katılımı bu yıl yaşandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 43 film başvurdu. Bu 43 eser, ön jürimiz tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu ve 16 film finale kaldı. Bu 16 film ile ilgili önemli bir noktanın daha altını çizmek isterim. Bu 16 filmin 8'i, ilk filmini çeken yönetmenlerin eserlerinden oluşuyor. Festivalin temel amacının nitelikli Türk filmlerinin üretimini teşvik etmek ve sinema sanatı ve sanatçılarını uluslararası platformlara taşımak olduğunu düşünürsek, ilk filmini çeken 8 yönetmenin de finale kalması festivalimizin amacı ile örtüşen sevindirici bir durum tespiti olmuştur.''

    ''HALKIN PORTAKALI ÖDÜLLERİ''
    Akaydın, festivalde bir başka rekorun da ulusal ölçekte gerçekleştirilen kısa film yarışmasında gerçekleştiğine işaret ederek, ''Kısa film yarışmamıza tam 234 film başvurdu ve yine tüm zamanların katılım rekoru kırıldı'' dedi.

    Akaydın, festivalde 17 tematik program başlığının yer aldığını, toplam 150 film gösterilip, 7 sergi açılacağını, festival kapsamında 7 kitap yayımlanacağını ve 7 panel ile söyleşi gerçekleştirileceğini anlattı.

    Akaydın, şöyle devam etti: ''Festivalimizdeki ve ülkemizdeki bir ilkten bahsetmek istiyorum. 'Halkın Portakalı' adını verdiğimiz bu program sanatsal yaşamdan soyutlanmış, sadece popüler kültür ögeleri ve TV'ler tarafından kuşatılmış halkı birebir sinema sanatının içine çekmeyi hedefliyor. 7 Eylülde başlayan sinema atölyesi kursları 21 Eylüle kadar sürecek ve ardından Antalya'nın amatör sinemacıları kendi mahallelerinin sosyal gerçeklerini perdeye yansıtacak. Daha sonra, halkımızın çektiği bu filmlere yine halkımızın kendisi oy verecek ve 'Halkın Portakalı Ödülleri' sahiplerini bulacak. Ödülü kazanan filmin yönetmeninin mahallesine 'Halkın Portakalı Anıtı' dikilecek ve ödül kazanan filmin kadrosu bu anıta isimlerini yazdırarak efsaneleşecek.''

    Festivallerin, sanatları yaşatırken ait olduğu kente de sanatın ve sanatçının aydınlık ışıklarını getirdiğini ifade eden Akaydın, bu bakış açısıyla bu yıl festivalin tüm kenti kucaklayan bir yapılanma ile şekillendiğini vurguladı.

    ntvmsnbc
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Altın Portakallar sahiplerini buldu





    46. Altın Portakal Film Festivali'nde ödül sahipleri belli oldu. En iyi film ödülüne 'Bornova Bornova' ile 'Kosmos' layık görüldü.

    En İyi Film Ödülü, İnan Temelkuran'ın (solda) 'Bornova Bornova'sı ile Reha Erdem'in 'Kosmos'una gitti.
    Altın Portakallar dağıtıldı

    En İyi Film Ödülü Bornova Bornava ve Kosmos'a gitti.
    ANTALYA - 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü'nü İnan Temelkuran'ın yönettiği 'Bornova Bornova' ve Reha Erdem'in yönettiği 'Kosmos' filmleri aldı.

    Festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne 'Kıskanmak' filmi ile Nergis Öztürk, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne 'Bornova Bornova' filmi ile Öner Erkan layık görüldü.

    Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılan kapanış ve ödül töreninde verilen bazı ödüller ve kazananlar şöyle:

    -En İyi Film: ''Bornova Bornova'' - ''Kosmos''
    -En İyi İlk Film: ''İki Dil Bir Bavul''
    -En İyi Yönetmen: Reha Erdem - ''Kosmos''
    -En İyi Senaryo: Onur Ünlü - ''Beş Şehir''
    -En İyi Erkek Oyuncu: Öner Erkan - ''Bornova Bornova''
    -En İyi Kadın Oyuncu: Nergis Öztürk - ''Kıskanmak''
    -En İyi Kurgu: Erkan Tekemen - ''Bornova Bornova''
    -En İyi Sanat Yönetmeni: Zeynep Koloğlu - ''Usta''
    -En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu - ''Kara Köpekler Havlarken''
    -En İyi Yardımcı En İyi Müzik: Mehmet Erdem ile Özgür Akgül - ''Deli Deli Olma''
    -En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry - ''Kosmos''
    -Kadın Oyuncu: Damla Sönmez - ''Bornova Bornova''
    -Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü (Ses-Efekt-Kostüm-Makyaj-Saç Tasarımı): ''Kosmos''
    -Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (Genç Yetenek): ''Usta'' filminin yönetmeni Bahadır Karataş, ''40'' filminin yönetmeni Emre Şahin, ''Ben Gördüm-Min Dit'' filminin öykü yazarı Evrim Alataş ile ''Beş Şehir'' filminin oyuncusu Tansu Biçer.

    Gençlik Jürisi Ödülü, Uluslararası Film Yarışması'na katılan Kamen Kalev'in yönettiği Bulgaristan-İsveç yapımı ''Şark Oyunları'' filmine verildi. Ödülü, film ekibi adına ünlü oyuncu Hatice Arslan aldı.

    Festivalde bu yıl ilk kez belirlenen Kent Konseyi Jüri Ödülü'ne yönetmen İlksen Başarır'ın ilk filmi ''Başka Dilde Aşk'' layık görüldü.

    NETPAC Jürisi Ödülü ''Kan Arzusu'', SİYAD Ulusal Jüri Ödülü İnan Temelkuran'ın yönettiği ''Bornova Bornova'', SİYAD Uluslararası Jüri Ödülü ise ''Öteki Yaka-The Other Bank'' filmine verildi.

    Törende, Kısa Film Yarışması'ndaki Dijital Film Akademi Özel Ödülü'ne Efe Conkel'in ''Geri Dönüşüm Günlüğü'', Cahit Çeçen'in yönettiği ''Tamirci Çırağı'' ile Mustafa Dok'un yönettiği ''Köy'' filmleri değer bulundu.

    En İyi Kısa Film Ödülü'ne Aksel Zeydan Göz'ün yönettiği ''Kısır Döngü'' layık görüldü.

    En İyi İlk Belgesel Ödülü Metin Kaya'nın yönettiği ''100 Bin Kişiydiler'' ile Melisa Önel'in yönettiği ''Ben ve Nuri Bala'' filmleri arasında paylaştırıldı.

    En İyi Belgesel Film Ödülü de Melis Birder'in yönettiği ''Ziyaretçiler'' ile Çayan Demirer'in ''5 Nolu Cezaevi'' filmlerine verildi.

    ULUSLARARASI FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ
    Uluslararası Film Yarışması'nda En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ''Öteki Yaka''daki performansıyla 9 yaşındaki Tedo Bekhauri'ye, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise ''Katalin Varga'' filmindeki performansıyla Hilda Peter'e verildi.

    En İyi Yönetmen Ödülü ''Öteki Yaka'' filmi ile Georgi Ovashvilli'e sunuldu.

    En İyi Film Ödülü ise Alexey German'in yönettiği ''Kağıttan Asker'' filmi ile Harutyun Khachatryan'ın yönettiği ''Sınır'' filmleri arasında paylaştırıldı.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. portakal ağacı
      Konu Sahibi inebolu Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Aralık.2011, 22:53
    2. Portakal mumluk:)
      Konu Sahibi Kübra AKÇİMEN Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 24.Mart.2011, 20:28
    3. Portakal Soymadın mı
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ÇOCUK ŞARKILARI (MP3)
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 06.Mart.2011, 16:28
    4. portakal
      Konu Sahibi rmzneelf Forum TEKERLEMELER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Ocak.2011, 16:30
    5. Portakal Şurubu
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum İÇECEKLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Kasım.2009, 02:03

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş