önlisanslılar nimet çubukçu'dan açıklama


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

önlisanslılar nimet çubukçu'dan açıklama

Özür dileriz, bu konu cevaplara kapatılmıştır bilgi almak için Bize Yazin ...
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... Sonuncu
  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    önlisanslılar nimet çubukçu'dan açıklama





    arkadaşalar nimet çubukçu haber türk tv de bir açıklamada bulunmuş ve 2+2 yi not ortalaması 70-100 arası olanlar yapabilecekmiş az önce arkadaşım arayıp söyledi

  • #2
    Kübra_86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2010
    Nereden
    Tokat
    Mesajlar
    63
    @Kübra_86







    70 ile 100 diye not ortalaması mı varmış ben anlamadım
    TARİHİ YAŞADIĞIMIZ GİBİ YAZDIK,FAKAT GELECEĞİ CUMHURİYETE İNANLARA,ONU KORUYANLARA VE YAŞATACAKLARA EMANET ETMEK LAZIMDIR.


    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • #3
    mp144 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Ekim.2009
    Mesajlar
    42
    @mp144







    bu konu meb le degil yökle ilgili yani.. nibet cunukcu böyle bir acıklama yapmaz... bence sen kaynagını biraz sorgula...

  • #4
    ertkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2010
    Mesajlar
    41
    @ertkin



    arkadşlar öyle sevinmeyin bakın ne buldum





    YÖK'ÜN KARARI NE DİYOR?13/03/2008 tarihli Yükseköğretim Genel kurulunda alınan karara göre teknik bölüm mezunlarına da dikey geçişle kayıt hakkı verilmiştir. Bu karara göre, bir teknik yüksek okuldan mezun olanlar yani teknikerler, intibak eğitimi sonrasında iktisat veya işletmenin 3. sınıfından aöf'e devam edebileceklerdir. BU DURUMDA OLANLAR DGS'YE GİRMELİ MİDİR?DGS, sadece örgün öğretimde lisansa devam etmek isteyen öğrenciler içindir. Bu nedenle AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanların DGS'ye girmesine gerek yoktur. DGS ile açık öğretimdeki dikey geçiş, lisans tamamlama ya da ikinci üniversite birbirinden farklı kavramlardır.TEKNİK PROGRAM MEZUNLARI NE YAPACAK?AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanlar, eylül ekim aylarında açık öğretim fakültesi tarafından açıklanan başvuru işlemleriyle iktisat veya işletme fakültesine kayıt yaptırabilirler. Örneğin elektrik mezunu bir öğrenci açıköğretim işletme veya iktisat okumak istediğinde başvuru döneminde AÖF'ye başvurup kayıt yaptırır ve intibak programına devam eder.MUAFİYET VAR MI?Bazı arkadaşlar şuan örneğin şuan kamu yönetiminde okuduğunu, bunu bırakıp Eylül'de yeniden kayıt yaptırdığında aldığı derslerden muaf tutulup tutulmayacağını sormaktadır. AÖF'te muafiyet bulunmamaktadır. Dersler alınmış olsa bile yeniden alınacaktır.İLK ÖNCE HAZIRLIK MI OKUNACAK?AÖF'ün 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı tanınanlar öncelikle bir yıllık hazırlık sınıfı eğitimine tabi tutulacaktır. Açıköğretim Fakültesi Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına kayıt yaptıran adaylar hazırlık sınıfında:
    1. İktisada Giriş2. Genel İşletme3. Genel Muhasebe4. Hukuka Giriş
    derslerinden oluşan intibak programını başarmalarının ardından 3. sınıfa kayıt yaptırabilirler.Bu derslerden en az ikisinden geçildiği taktirde açık öğretim iktisat veya işletme fakültesinin 3. sınıfına kayıt yapılır.- En az 2 dersten geçinceye kadar açık öğretim intibak programına devam edilmek zorundadır. Bu öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptıramazlar.Herhangi bir önlisans programından mezun olduktan sonra dikeygeçişle lisans tamamlama programına başvuran adayların tümü (okuduğu bölüm farkı gözetilmeksizin)
    1. Matematik2. İngilizce.3. Türk Dili
    Derslerinden muaf olurlar. Bunun dışında gerek örgün gerekse Açıköğretim de başarmış oldukları derslerden muafiyet tanınmaz. Ayrıntılı bilgi için muaufiyet kısmına bakınız.AÖF'DE OKUYANLAR KAYIT SİLDİRMELİ Mİ?Şuan herhagi bir bölümde kayıtlı olan gerek 1. sınıf gerekse de 2.sınıf öğrencileri dikey geçişle açıköğretim fakültesi lisans öğrenimine hazırlık programına kayıt yaptırmak istiyorlarsa öncelikle önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekir. Çünkü Aöf yönetmeliği gereği aynı anda iki açıköğretim porgramında kayıtlı olmak mümkün değildir. Adayların bu aşamada durumlarını ve dikeygeçis sonrasını iyice irdelemeleri gerekir.HAZIRLIK PROGRAMINA KAYIT YAPTIRANLAR ASKERLİK TECİLİ YAPABİLİR Mİ?İntibak programında askerlik dışındaki öğrencilik haklarından faydalanılır. AÖF'te okuyanların askerliğe ilişkin soruları için tıklayınız.DGS ÖRGÜN EĞİTİM İÇİNDİRDikey geçiş sınavıyla örgün eğitime devam etmek isteyen öğrenciler ise 21 mayısa kadar başvuru merkezlerinde işlemlerini yaptırmak zorundadırlar. DGS ile örgün eğitim programlarına yerleşen öğrenciler, intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitiminde tamamen kayıtlı oldukları fakülte tarafından belirlenen şartlara tabidirler. Bu öğrenciler intibak eğitiminde almaları gereken dersleri alırlar. Bu derslerden en fazla ikisinden başarısız olan öğrenciler 3. sınıfa kayıt yaptırırlar. İntibak eğitiminde 2’den fazla dersten başarısız olan öğrencilerin üniversiteyle ilişkileri kesilir. DGS’yi kazanıp yerleşilen üniversitede yabancı dil hazırlık sınıfı mecburiyet varsa kazanan öğrenci bu sınıfa da devam etmek ya da muafiyet sınavını geçmek zorundadır. DGS ile yerleşen adaylar daha önce herhangi bir yüksek öğrenim kurumundan almış oldukları derslerden muaf olabilirler. Bunun için aldkıları transkripti fakülte’ye vermeleri ve muafiyet talep etmeleri gerekir. Ancak Fakültenin muaf tutma zorunluluğu yoktur.Yukarıdaki bilgilerin hazırlanmasında, forum bölümü teknik hizmet sınıfı kategorisinde yazışan "Yusuf Yıldırım" adlı kullanıcının ve AÖF bölüm sorumlumuzun katkılarından yararlanmıştır.
    bu memurlar netten ayrıca tüm ünv ler intibak eğitimi aldıryr
    sizin almamamnz
    mümükün değil öyle sevinc naraalır atmayın

  • #5
    ertkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2010
    Mesajlar
    41
    @ertkin







    ayrıca remzi bu sınavsız şartısız uygulamayı karara gecirirse danıştayın cengeline uyar
    ayrıca danıştaydan bir arkadşım actınğız
    davaların haksız bulundugunu ünv den yana karar cıktığını dün söyledi. remzi bey boşuna sizi müjdeliyr. ünv de aradım oegm de aradım nerden bunu uyudruylar dedi bana sekreterlik. biz sade mektup gönderdiki. protokl falan olmadı. dedi.

  • #6
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    mışlı mişli cümlerere inanmamanızı öneririm arkadaşlar.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #7
    ertkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2010
    Mesajlar
    41
    @ertkin







    isterseniz arayın oegm mi 03124131327 -10 a kadar

  • #8
    Kübra_86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2010
    Nereden
    Tokat
    Mesajlar
    63
    @Kübra_86







    bize geçiş hakkı verilir yada verilmez ne bu kızgınlık onu anlamadım.ayrıca 70ile 100 arası hangi not ortalamasına giriyor
    TARİHİ YAŞADIĞIMIZ GİBİ YAZDIK,FAKAT GELECEĞİ CUMHURİYETE İNANLARA,ONU KORUYANLARA VE YAŞATACAKLARA EMANET ETMEK LAZIMDIR.


    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • #9
    ertkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Şubat.2010
    Mesajlar
    41
    @ertkin







    ben aradım ve ögrendim kızğınlık değil sadece dürüst olarak bana neler söylendi onu söylyrm.

  • #10
    sertacerbilici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Ocak.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    58
    @sertacerbilici







    Alıntı ertkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    YÖK'ÜN KARARI NE DİYOR?13/03/2008 tarihli Yükseköğretim Genel kurulunda alınan karara göre teknik bölüm mezunlarına da dikey geçişle kayıt hakkı verilmiştir.

    ...

    bu memurlar netten ayrıca tüm ünv ler intibak eğitimi aldıryr
    sizin almamamnz
    mümükün değil öyle sevinc naraalır atmayın
    Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, maalesef konuya hakim değilsiniz. Yukarıda anlattığınız bütün bilgiler doğru. Ancak bu konuyla ilgisi yok. Zira yapılması istenen program Çocuk Gelişimi Mezunlarının, Okul Öncesi Öğretmenliği programında lisans tamamlamasını sağlamayı amaçlıyor. Yukarıda anlatılan ise, bazı programların işletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye gibi bölümlerine geçiş olanağından bahsediyor.

    Dikey Geçiş'te intibak zorunluluğu diye birşey yoktur. Bir öğrenci DGS ile örgün öğretime geçiş yaparsa birçok üniversite de intibak eğitimine tabi tutulur. Bazılarında ise O yılki ÖSS ile gelmiş öğrencilerle birlikte 1. sınıftan başlatılır.

    Açık öğretimde ise durum biraz farklıdır. Bazı bölümlere intibak zorunlu kılınırken bazılarında ise herhangi bir hazırlık yılına tabi tutulmadan direk 3 ten devam ettirilir. İşletmecilik - İşletme geçişi gibi.

    Danıştay'ın kararlarında ise haklı olduğunuz noktalar mevcut. Zaten burdaki insanlar açılmış davaların peşinde değiller. Yeni oluşturulacak bir programın peşindeler.

    Remzi diye hitap ettiğiniz kişi ise Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü'dür. En azından bir "Bey" veya mesleğinden dolayı "Hoca" hitabını hakettiğini düşünüyorum ki, o konumdaki insanlar kolay kolay bu konularda yalan yanlış bilgi vermezler, veremezler. Ben kendisiyle iletişim halindeyim.

    Tek söylenecek cümle var. İçiniz rahat etsin, sabredin.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. nimet çubukçu'nun stv haberdeki açıklamaları
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2010, 16:54
    2. Nimet Çubukçu atama ve tayinler hakkında konuştu
      Konu Sahibi TOPRAĞA_SÖZLÜ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2010, 13:19
    3. Nimet Çubukçu'nun eğitim ile ilgili konuşması / video
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Haziran.2009, 20:21
    4. Nimet Çubukçu'dan sözleşmeliye kadro açıklaması
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Haziran.2009, 13:41

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş