Sözleşmeli öğretmenlere Milli Eğitim eski Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik döneminde verilen kadro sözünün yerine getirilip getirilmeyeceği bir türlü netlik kazanmamıştı. Memurlar.net forumunda yazışan binlerce sözleşmeli öğretmen bu konuya ilişkin ne yapılacağını merak ediyordu. Bu konu dün iki milletvekili tarafından Meclis'te Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'ya soruldu. İşte sorular ve Sayın Çubukçu'nun verdiği cevap...

TURGUT DİBEK (Kırklareli) - Sayın Bakanım, ben iki soru soracağım. Birincisi, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili: Sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceği açıklanmıştı daha önce. Tabii, binlerce sözleşmeli öğretmen bu kadrolarla ilgili açıklamalarınızı bekliyor. Ne zaman sözleşmeli öğretmenlere bu kadrolar verilecek? Öncelikle bunu öğrenmek istiyorum....


ŞERAFETTİN HALİS (Tunceli) - Sayın Bakanım, öğretmen atamalarında çeşitli zorlukların yaşandığı bilinmektedir. Özellikle eşlerin ayrı yerlerde görev yapmalarından doğan ciddi sıkıntılar olmaktadır. Eş durumu mazeretinden atamalarda kolaylıklar sağlanamaz mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İkinci olarak, sözleşmeli öğretmenlerin diğer kadrolu öğretmenlerle aynı haklara kavuşturulmasını düşünüyor musunuz?


MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU (İstanbul) - Sözleşmeli öğretmenlere ilişkin genel bir soru soruldu. Birkaç kez tekrar edildi, soruldu soru.

Şu anda Maliye nezdinde birtakım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda çalışmalarımız tamamlandıktan hemen sonra bunu da kadroya alacağız.

"Üniversite öğrencilerine bu yıl yurt temin edilebilecek mi?" diye bir soru soruldu. Bu da tamamen planlandı, rakamlarıyla da önümde. Hem yapılmakta olanlar hem de yapılan, tamamlananlarla üniversiteye yerleşen her öğrencimiz bir şekilde yurt hizmetinden yararlanabilecek şekilde planlandı.

Bir başka soru "Üniversiteler başka bir ile fakülte açabilir mi?" idi. Evet, buna yasal bir engel yok, üniversiteler bunu planladıktan sonra açabilirler.

"Adana'ya ikinci bir üniversite kurulmasını düşünüyor musunuz?" dendi. Üniversitelerin bölünmesini biliyorsunuz üniversitelerin kendilerine bıraktık. Çukurova Üniversitesi ikiye bölünerek de çoğalabilir. Yeni bir üniversite kurulması konusunda herhangi bir başvuru da yok.

Yine, sözleşmeli öğretmenlere yönelik, zannediyorum eşş durumundan tayiin ve diğer koşullar soruldu. Bu da mümkün yani eğer o şartları uygunsa bu tayiin de mümkünn.



-memurlarnet-