Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, 21 Temmuz 2011 tarihinde 41 sayılı 'Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı' genelgesiyle birlikte, okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips satışı yapılamayacak. Bunun yerine kantinlerde süt, ayran, taze meyve suyu ve meyveler yer alacak.

Konuyla ilgili görüş belirten öğrenciler uygulamadan memnuniyetini dile getirirken bazı öğrenciler de sınırlı da olsa bu ürünlerin satışının serbest kalmasından yana olduğunu belirtiyor.

Uygulama öğrencilerden çok velileri ve öğretmenleri memnun etti. Veliler bu uygulamayı desteklediklerini belirtirken çocuklarının evden getirdikleri yiyecekleri bazen unuttuklarını ama bu uygulama sayesinde beslenmeleri unutsalar bile okuldan temin edebileceklerini söyledi. Veliler insan sağlığı için zararlı, fakat çocukların severek tükettikleri söz konusu gıdaların kaldırılmasını onayladıklarını söyledi.

Öğretmenler de uygulamadan memnun kaldı. İstanbul Bahçelievler Kumport İlköğretim Okulu öğretmeni İsmail Harmanbaşı, uygulamayı sınıflarda daha önce başlattıklarını ama okul genelinde yaygınlaşmasından memnun olduklarını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı