Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında tercihlerinden birisini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdi. Asil kayıt döneminin sona ermesinin ardından boş kontenjanlar için yedek kayıt dönemi başladı.

Sonuçların açıklanmasının ardından başlayan birinci yedek kayıt döneminde tercihlerinden birisini asil olarak kazanan öğrenciler, kayıtlarını 8-12 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verildi. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıtlarını yaptırabilecek. Belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybedecek.

Birinci yedek kayıt döneminin ardından aşamalı olarak 9 Eylül tarihine kadar, 3 yedek kayıt dönemi daha bulunduğunu ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrenci ve velilerin bu süreçte dikkatli olması gerektiğini istedi.

Söz konusu kayıt döneminde yapılan işlemlerin https://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr İnternet adreslerinden takip edilebileceğini belirten Atilla Gülsar, "Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara isterlerse kayıt yaptırmayabilirler. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları durumunda ise bu haklarını kaybedecekler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemez." dedi.


memurlar.net