Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Konaca köyündeki vatandaşlar ve öğrenciler, köyün ilköğretim okulunun öğrenci sayısı az olduğu için kapatılması kararını protesto etti.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Konaca köyü ilköğretim okulunun, öğrenci sayısının az olması nedeniyle 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında kapatılmasını kararlaştırdı.

Köyde yaşayan vatandaşlar, okulun kapatılmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu ancak olumlu bir sonuç alamadı.

Vatandaşlar ve öğrenciler köy meydanında toplanarak araçlarla Osmancık'a geldi ve Kaymakamlık önünde toplandı.

Köy muhtarı Mustafa Çalışkan, yaptığı açıklamada, okulun kapanmaması için hiçbir alternatif aranmadığını ileri sürdü. Okulda öğrenim gören öğrencilerin gelecek yıldan itibaren 9-10 kilometre mesafedeki başka bir okula nakledileceğini ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

“Okulumuzun kapanmasıyla bir başka köye taşınacak öğrencilerin velileri de köylerden ilçeye göçe zorlanmaktadır. Köylerden ilçeye göç başladığında ekonomik şartlar göz önüne alındığında bu durumda velilerimiz ve öğrencilerimiz mağdur olacak. Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.”

Açıklamanın ardından okulun kapanmamasına yönünde yazdıkları dilekçeleri Kaymakamlığa teslim eden vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

-memurlarnet-