- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Dünya Üniversiteler Kongresi'nin önümüzdeki yıl 20-24 Ekim tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇOMÜ'nün Dünya Üniversiteler Kongresi'ne hazırlandığını belirterek, kongreye 2 bine yakın akademisyenin katılmasının beklendiğini ifade etti.

ÇOMÜ'nün ev sahipliğinde yapılacak kongrenin Uluslararası Üniversiteler Birliği (UÜB), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Bilimler Akademisi'nin katkılarıyla düzenlendiğini ifade eden Rektör Akdemir, kongrede, global yoksulluk, iklim değişikliği, terörizm ve göçü önleme, sağlık hizmetleri, gelir dağılımında adaleti sağlama, çevre kirliliği, bölgesel çatışmaları önleme ve dünya mirasının korunması konularına çözümler üretmek adına üniversitelerin üstlenmesi gereken roller konusunda bildirilerin sunulacağını söyledi.

Kongrenin gelecek yıl 20-24 Ekim tarihlerinde yapılacağını anlatan Akdemir, yaklaşık 3 yıldır tanıtım çalışmaları süren kongre için dünya genelindeki tüm üniversitelere poster ve afiş gönderdiklerini, kongreye yaklaşık 600 üniversitenin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Kongre için 2 bine yakın akademisyenin de kente gelmesinin planlandığını kaydeden Akdemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu konseptte, böyle bir kongrenin Türkiye'de de dünyada da daha önce gerçekleştirildiğini sanmıyorum. Bu konsept, bu içerik, bu tasarım bize ait. Yaklaşık 100 arkadaşımla birlikte çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yoğun şekilde bildiriler gelmeye devam ediyor. Bu mikro anlamda bilimsel bir toplantı kimliğinde. Ancak tanıtım boyutu ile yaklaştığımız zaman özelde Çanakkale, genelde de Türkiye'nin tanıtımına katkı verecek nitelikte olacak."


AA