Bakan'dan ataması yapılmayan öğretmenlere eleştiri!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Bakan'dan ataması yapılmayan öğretmenlere eleştiri!

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Bakan'dan ataması yapılmayan öğretmenlere eleştiri!





    Eğitim fakültelerinin dekanlarıyla bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ataması yapılmayan öğretmenleri eleştirdi. Dinçer, "Öğretmenler bana sadece atamaları sormak için mesaj atıyorlar. Sadece sosyal haklar ve kişisel çıkarlar üzerinde durulmamalı, diğer konular da tartışılmalı" dedi.

    Öğretmenler bana sadece atamaları sormak için mesaj atıyorlar
    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Öğretmenler bana sadece atamaları sormak için mesaj atıyorlar" diyerek, bu sitemi, biraraya geldiği eğitim fakültelerinin dekanlarına iletti. Öğretmenleri eleştiren Dinçer, eğitim sisteminden çok kişisel çıkar ve sosyal haklarıyla ilgilendiklerini ileri sürdü.

    Atanamayan öğretmenlere sitem eden Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Beni üzen hususlar da oluyor. Öğretmenlerimizin aslında biraz daha kişisel çıkarlardan çok genel ve ulusal çıkar ve hedeflerin önemli olduğunu farketmelerini özellikle rica ediyorum. Sadece sosyal haklar ve kişisel çıkarlar üzerinde durulmamalı, diğer konular da tartışılmalı" dedi.

    Kendisine gönderilen mesajları örnek veren Dinçer, "Bugün mesela Türkiye'de eğitim sisteminin yapısı ile ilgili konuları tartışıyoruz ama benim her gün telefonuma ve e-malime öğretmenlerden mesaj geliyor. İnanın gelen mesajlardan hiç biri yeni eğitim sistemi yapısı üzerine tartışma ve fikir sunma odaklı değil. Tamamı, 'Bizim Ağustos'ta atama yapıp yapmayacağımıza dair sorular" diye konuştu.

    Dinçer ayrıca, eğitim için ne kadar derslik teknolojik yatırım yapılsa da başarıyı bunların değil, öğretmenlerin belirlediğini vurguladı.

    Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen eğitim fakülteleri dekanları toplantısının açılışında, TBMM’deki eğitim sistemine ilişkin düzenlemeye değindi. Bugün aslında eğitim sisteminin tamamının tartışılmadığını, eğitimin yapısıyla ilgili bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Dinçer, şöyle konuştu: "Eğitim sistemini tartışırken üzerinde duracağımız çok sayıda konu olacak. Eğitim sistemi birçok değişkenden, birçok alt sistemden oluşuyor. Bunlardan biri okullar, derslik sayıları; ikincisi okulların donanımı, teknolojik ve bilgi altyapısı; üçüncüsü öğretmenler. Bizim müfredatımız ve okul sistemini yönetme tarzlarımız, bunların tamamı, aslında eğitim sisteminin alt parçalarıdır. Eğer bir sistemden bahsediyorsanız bunlar üzerinde konuşmak gerekir. Bugün Meclis'te tartıştığımız kanunsa aslında bunların hepsiyle alakalı bir düzenleme yapmıyor. Sadece yapıyla alakalı bir düzenleme yapıyor ve yaptığı düzenleme üç ana başlıkta toplanabilir. Bir, zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarıyor; iki, onu kademeli hale getiriyor; üç, eğitim yaşını bir yıl öne çekmeye çalışıyor. Peki bunlara niçin ihtiyaç duyduk ve nasıl yapılacak? Tüm dünyanın eğitim seviyesiyle Türkiye'nin içinde bulunduğu eğitim seviyesi kıyaslandığında küresel düzeyde aramızda ciddi bir stratejik açıklık oluşmuş görünüyor. OECD ülkelerinin ve gelişmiş ülkelerin eğitim yıllarına baktığımızda ortalama 12 yılın üzerinde bir eğitim yılına sahip olduklarını görüyoruz. Türkiye'de ise bu oran 6-6,5 yıl yani liseyi bitirmek değil, orta düzeyde bir seviyeye sahip görünüyoruz. Yine pek çok ülkede, mesela AB ülkeleri, 2020 yılına kadar kendi ülkelerindeki nüfusun lise mezunu olma oranını yüzde 80-90'ın üzerine çıkarmayı planladılar. Japonya ve Güney Kore öğrenci nüfusunun tamamını üniversitede de okumasını sağlayacak, yüzde 100'ünü okullaşmaya yöneltecek bir stratejik tedbir geliştirdi. ABD, önlerindeki stratejik plan hedefi doğrultusunda ülke nüfusunun yüzde 60'ının üniversite mezunu olması için çaba sarf ediyor. Ama maalesef bizim ülkemizin, yanlış hatırlamıyorsam, toplam nüfus içerisindeki lise mezunu oranı yüzde 28 civarında. O zaman aramızdaki bu stratejik açıklığı kapatacak tedbirleri acilen almaya ihtiyaç var. Bunun yegane yollarından biri eğitim yılını uzatmak ve bu yüzdendir ki zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmaya çalışıyoruz."

    "Hiçbir ülkede 12 yıl boyunca kesintisiz eğitim yapan bir yapı yok"

    Hayatboyu öğrenme sistemlerinin geliştirilmesinin önemine de işaret eden Dinçer, bu açıdan bakıldığında eğitimin 12 yıla çıkarıldığını, ancak hiçbir ülkede eğitimi 12 yıl boyunca kesintisiz yapan bir yapı bulunmadığını belirtti. Dinçer, şunları kaydetti:

    "Hatta daha ileri gidebiliriz, zorunlu eğitimi 8 yıl kesintisiz yapan sadece bir ülke biliyoruz biz. İkinci bir ülkeden de bahsedildi, ama ondaki uygulama hakkında maalesef bilgimiz yok. Böylece ülkede 12 yıllık zorunlu eğitimi çıkarırken kesintili hale getirmek bir zaruret. Çünkü esneklik sağlamaya, eğitim sistemini ulusal düzeyde meydana gelen gelişmeler doğrultusunda daha demokratik hale getirmeye ihtiyacımız bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında kesintili hale getireceğiz."

    Eğitimi kademeleştirme konusunda dünyadaki benzerlerine bakıldığında, 6 3 3, 5 4 3, 5 3 4, 4 5 3, 4 3 4 gibi çok farklı uygulamalarla karşılaştıklarını dile getiren Dinçer, kendilerinin 4 4 4'ü tercih ettiklerini, mevcut eğitim yapısı ve sistemi, şimdiye kadar edinilen tecrübeler, şuralardaki tavsiye kararlarının da bu tercihte etkili olduğunu ifade etti. Dinçer, şöyle devam etti:

    "Ama şöyle veya böyle, aslında ülkelerin uyguladığı yöntemlere baktığımızda yapıyı 4, 5, 6 gibi hangi yıllara bölerseniz bölün önemli olan bu yılların kendisi değil, önemli olan hangi yaşta hangi çocuğumuza ne tür eğitim vereceğimizi biliyor olmaktan geçtiğidir. O açıdan bakıldığında '4 4 daha mı iyi, 5 4 daha mı iyi, 6 3 3 daha mı iyi?' gibi tartışmalar yerine 4 4 yaptığımızda hangi kademede ve hangi yaştaki çocuğumuza ne tür müfredat uygulayacağımıza dair tartışma üzerinde yoğunlaşmak bizim için de yol gösterici bir sonuç doğurur."

    (cnntürk)

  • #2
    minecik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Nisan.2009
    Mesajlar
    219
    @minecik







    Ya neden msj atacaklar hal hatır sormak için mesaj atmayacaklarya hem suçlu hem güçlü

  • #3
    anaokulu89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.Eylül.2009
    Mesajlar
    558
    @anaokulu89







    Alıntı minecik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya neden msj atacaklar hal hatır sormak için mesaj atmayacaklarya hem suçlu hem güçlü

  • #4
    delikizege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Aralık.2009
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    103
    @delikizege







    cebi boşken hala 30 küsur yasına gelip aileya bağlı yaşıyorken heralde sizin zırvalayıp durduğunuz eğitim sistemini ki dayatmacı olarak bu tartışmalara bile meydan vermiyorsunuz.sizinle ağız yarıstıracak değiller.nede olsa siz bildiğinizi okuyorsunuz..ne demişler tok açın halinden ne anlasın.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ataması Yapılmayan Öğretmen Özel Okula
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Nisan.2012, 13:03
    2. Ataması yapılmayan öğretmen adayı intihar etti
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 30.Aralık.2011, 20:34
    3. Ataması yapılmayan öğretmenler, sorunlarını sokakta ders vererek dile getirdi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 21.Kasım.2009, 19:29
    4. Ataması Yapılmayan Öğretmenler DİKKAT
      Konu Sahibi çilekli pastam Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Ekim.2009, 23:55
    5. Bakan Çubukçu'dan öğretmenlere müjde
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Mayıs.2009, 16:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş