Öğretmenın camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamaya hazırlandığı bu günlerde, Bursa Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi işsiz öğretmenler, sokakta yaptıkları dersle sorunlarını dile getirdi.

Fomara Meydanı'nda sınıf oluşturup ders yapan işsiz öğretmenler, ücretli öğretmenliğin ve KPSS'nin kaldırılarak her öğretmenin atamasının yapılmasını istedi.

Atama problemini bir türlü çözemeyen Milli Eğitim Bakanlığı'na problemin nasıl çözüleceğini dersle anlatan öğretmen adayları, açtıkları pankart ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. ıÜüBursa Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, "Okuluma Öğretmen, Öğretmenime Güvenceli Kadrolu Atama İstiyorum" kampanyasını da başlattı. Meydana kurulan bir yazı tahtasının başına geçen Uygar Özdemir isimli işsiz öğretmen, sınıf düzeni şeklinde öğrenci olarak yere oturmuş diğer işsiz arkadaşlarına Türkiye'de bulunan öğretmen açığı ve işsiz öğretmen sayısından yararlanarak, yaşadıkları işsizliğin çözüm yollarını matematik problemi olarak anlattı.

Neşeli bir ortamda gerçekleştirilen derse, vatandaşlar da dışarıdan müdahale ederek yaşanan sorunun en başta kapitalizmin yıkılarak giderilebileceğini belirtti. Uygar Özdemir ise öğretmen açığı ve ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarını yazı tahtasında denklemler kurarak çözdü.

Bursa Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu İl Temsilcisi Remziye Sakin, yapılan basın açıklamasında, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarını ve isteklerini dile getirdi. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenledikleri tiyatral etkinlik ile seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Remziye Sakin, bu etkinlikte yalnızca sorunlarını dile getirmeyip, aynı zamanda bu sorunların nasıl çözüleceğini de anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Öğretmenler Günü'nde yine yetkililerin çıkıp doğrular yerine başka vaadlerle günü geçiştireceğine dikkat çeken Remziye Sakin, "Büyüklerimiz medyaya çıkıp, öğretmenler günümüzü kutlayıp boş vaadlerle bizleri kandırmaya çalışacaklar. Herşeyi güllük gülistanlık gibi gösterecekler, ama öğretmenleri kaç paraya böldüklerinden bahsetmeyecekler. 10 bin öğretmen atamasını yaptıklarını söylerken, 250 bin öğretmenin işsiz olduğundan bahsetmeycekler. Atanamadığı için intihar eden öğretmenleri akıllarına getirmeyecekler. Ama bizler onların görmeyeceği ve işlerine gelmeyen gerçekleri anlatacağız. Anlatacaklarını bu günden yalanlıyor ve gerçekleri sizlerle paylaşıyoruz." dedi.

Remziye Sakin, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu olarak; "KPSS sınavının kaldırılmasını, herkesin sınavsız atanmasını, öğretmenler arasında yaşanan ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ayrımının son bulmasını ve açıkta bulunan tüm öğretmenlerin iş güvencesi olan ve içi boşaltılmamış bir şekilde kadrolu olarak atanmasını istiyoruz." şeklinde isteklerini sıraladı.




-memurlarnet-