Bebeğimin laktoz intolerans mı yoksa süt alerjisi mi olduğunu nasıl anlayabilirim?

Belirtileri birbirleriyle benzerlik göstermesine rağmen laktoz intoleransı ve süt alerjisini ayrıt etmenin birkaç yolu var.

Eğer bebeğinizde laktoz intoleransı varsa süt ve süt ürünleri tükettikten yarım saatle 2 saat arasında mide krampları, ishal, gaz gibi sıkıntılar gözlemleyebilirsiniz. Alerji genel bir durum olmakla beraber laktoz intoleransı sindirimle ilgili bir problemdir. Bu iki durum arasında süt ve süt ürünleri tükettikten sonra karın ağrısı ortaya çıkması hem laktoz intoleransı, hem de süt alerjinin belirtilerindendir.

Fakat bu gibi ürünleri tükettikten sonra minik gurmenizin ağzında, burnunda veya vücudunun herhangi başka bir yerinde kaşınma, şişme, kurdeşen gibi belirtiler ortaya çıkıyorsa bu bebeğinizin sütün içindeki bir proteine alerjisi olduğunu gösterebilir. Bebeğinizin, bebeklik ve çocukluk aşamasından laktoz intoleransı belirtilerini göstermesi çok düşük bir ihtimal olsa bile emin olmak için doktoruna danışmanızda fayda var. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine laktoz intoleransına neden olacak ürünleri bebeğinizin diyetinden bir veya iki hafta süreyle çıkartıp belirtileri gözlemleyerek daha sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz.



.alıntı.