Şifalı bitkilerle güzelliğin yolları


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Şifalı bitkilerle güzelliğin yolları

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Şifalı bitkilerle güzelliğin yolları





    Daha güzel görünmek için kozmetik ürünlere para döken kadınlara; şifalı bitkiler uzmanı Pınar Alacalı, bitkilerle güzelliğin sırlarını anlattı.

    Radyo 7’nin sevilen programcılarından Eda Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu Eda’yla Gün Ortası programının dünkü konuğu şifalı bitkiler uzmanı Pınar Alacacı oldu. Domates suyunun faydalarını anlatan Pınar Alacacı cildimizi korumamız için neler yapmamız gerektiğinden bahsetti. Hamile bayanların hamileliklerinin ilk 3 ayında maydanoz yenmemesinin gerektiğini belirten alacacı aksi takdirde bu durumun düşüklere neden olabileceğini söyledi.
    İşte bitkilerle şifa bulmanın yolları üzerine gerçekleşen sohbet:

    EDA: Güne iyi başlamak için ne tür formüller vardır?
    PINAR ALACACI: Güne daha enerjik başlayabilmek için, zinde olabilmek için bazı sebzeler var. Bu sebzelerin içinde bana göre en önemlisi de domates. Domatesin şifasını saymakla bitiremiyoruz. Çocukluğumuzdan beri havucun gözlerimiz için faydalı olduğunu biliriz. Ama domates gözler için havuçtan kat kat daha faydalıdır. Güne başlarken de üç adet domatesi suyunu çıkardıktan sonra kahvaltıdan bir yarım saat önce içtiğimiz zaman daha enerjik, daha neşeli oluruz. Üç tane orta boy domates yeterli oluyor. Domatesin içeriğinde likopen maddesi vardır. Bu madde de antioksidan özelliği vardır. Vücudumuza enerji verdiği içinde güne daha neşeli başlayabiliyoruz.

    EDA: Bu yöntemin bizi stresten uzaklaştırdığını söyleyebilir miyiz?
    PINAR ALACACI: Daha sakin olduğumuz için daha az stresli oluruz. Güne zinde başlamanın yanında domatesin suyunun kalp büyümesinde çok büyük etkisi vardır. Prostat kanserinde, özellikle bayanlarda göğüs kanserini önlemede, idrar kesesi iltihaplarında etkisi vardır. İçinde ki likopenden dolayı kanser önleyici etkiye de sahiptir.

    EDA: Ama domates suyunu mevsiminde içmek daha doğru olur değil mi?
    PINAR ALACACI: Kesinlikle. Bazı metabolizmaların domatese karşı alerjisi olabilir. Domatesin içindeki likopeni başka meyveden de alabiliriz. Mesela karpuzun, havucun içinde de likopen vardır. Domatese karşı alerjisi olanlarda kahvaltıdan önce bir bardak havuç suyunu sıkıp içebilirler.

    EDA: Havucu haşladıktan sonra şekerli olduğu için zeytinyağıyla çözerek yemenin de çok faydalı olduğu söylenir.
    PINAR ALACACI: Havucu bu şekilde şeker hastalarının tüketmesi gerekiyor. Çünkü havuç o şekilde kolesterol düşürücü etkiye de sahip oluyor.

    EDA: Bitkilerle hem sağlıklı hem de kalıcı bir güzelliğe sahip olmanın sırları nelerdir?
    PINAR ALACACI: Bu konuda hem bayanların hem de erkeklerin yapabileceği bir formül bir formül vereceğim. 15 gün boyunca çok güzel bir cilde sahip olabilirler. Özellikle mayıs ve haziran aylarında yaptıklarında çok güzel sonuçları olacaktır. 15 tane ince yapraklı maydanozu güzelce elimizde parçalıyoruz. Onu parçaladıktan sonra ayrım limon suyu içine karıştırıyoruz. Yarım çay bardağı da ılık su ilave edip bunu bir güzel karıştırıcı da karıştırdıktan sonra yine sabah kahvaltısından yarım saat önce düzenli olarak 15 gün boyunca içildiğinde ciltteki düzelmeyi gözle görülür şekilde herkes fark edecektir.

    EDA: Bitkiler üzerine yapılan bilimsel araştırmalar var. Bunun sonuçlarında ortaya olumlu ya da olumsuz neler çıkmıştır?
    PINAR ALACACI: Ben şimdiye kadar olumsuz bir sonuçla karşılaşmadım. Ben hastalarıma sedef rahatsızlığı içinde karışımlar hazırlayıp veriyorum. Egzama içinde karışımlar veriyorum. Tıpta çözümü olmayan sedef hastalığını bitkilerle çözebiliyoruz.

    EDA: Şu anda böyle bir rahatsızlık çekenler için ne önerebilirsiniz?
    PINAR ALACACI: Şu zamanlar sedef hastalığında vücutta kaşınmaların başladığı zamandır. Bu insanlar kaşıntıyı önlemek için her sabah aç karna havuç suyu içebilirler. Bu zaman içinde vücutta olacak kaşıntıyı engelleyecektir. Akşamları saat 7 den sonra yemek yememeye dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlar için bazı şifalı bitkilerde var. Bir şahtere bitkisini kaynatıp sabah akşam bir su bardağı içebilirler. Bu bitki iyi geliyor diye düzenli olarak arka arkaya değil belli aralıklarla kullanmak gerekiyor. Çünkü metabolizma alışıp cevap vermemeye başlıyor. 15 gün düzenli olarak şahtereyi içiyorsak bir hafta bırakıp şahtere yerine ısırgan otu içmeye başlayabiliriz. Onu da 15 gün kullandıktan sonra tekrar şahtereye dönebiliriz. Her bitkinin kullanımında kesinlikle bir hafta ara olması gerekiyor. Eğer cilt için yapacağımız maydanozlu suyu yapıyorsak o 15 gün boyunca domates suyunu içmeyeceğiz. Hepsini arka arkaya karışık bir şekilde kullanmamamız gerekiyor. Çünkü cildi güzelleştirmeye çalışırken bu sefer karaciğeri yorabiliriz. Hepsini bir anda arka arkaya alınca taze likopen E vitaminini eksiltiyor ki vücudumuzun E vitaminine çok fazla ihtiyacı var. Maydanoz suyunu senede bir defa 15 gün yapıyoruz. Bu her gün yapacağımız bir karışım değil. Ama domates suyunu her sabah yapıyoruz. Ama tabi ki yaz döneminde yapacağımız domates suyundan daha büyük fayda göreceğiz, çünkü kış ayında yediğimiz domatesler hormonlu olduğu için içinde likopen maddesi fazla bulunmuyor.

    EDA: Cildimizi korumamız için neler öneriyorsunuz?
    PINAR ALACACI: Öncelikle güvenebileceğiniz bir cildiyeciye giderek cildinizin karma mı, yağlı mı olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Gerçi bitkilerle tedavide cildin çok yağlı ya da çok kuru olması hiç önemli değil. Çünkü bitkiler ciltte yağlandırma yapmıyorlar, cildi normal neminde ayarlayabiliyorlar. Ben genelde cilt ürünlerini bitki yağı kullanarak hazırlıyorum. Çokta güzel sonuçlar alıyorum. Oluşmuş lekeler için, siyah noktalar için…

    EDA: Siyah noktalar için doğal formüller nelerdir?
    PINAR ALACACI: Hemen ufak bir maske tarifi vereyim. 4 adet orta boy çileği güzelce çatalla ezdikten sonra içine 1 tatlı kaşığı yulaf, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı balı tamamen karıştırdıktan sonra cildimize sürüyoruz. 20 dakika bekledikten sonra cildi ılık suyla yıkıyoruz. Bunun sonunda ciltte çok büyük fark oluyor.

    EDA: Bunun ne kadar süreyle yapılması gerekiyor?
    PINAR ALACACI: Haftada bir kere yapmak yeterlidir.

    EDA: Karma ciltler için doğal malzemelerden neler var?
    PINAR ALACACI: Onlar içinde güzel killi bir maske hazırlayabiliriz. Mesela 2 yemek kaşığı kilin içine 1 tatlı kaşığı kayısı yağı, 1 tatlı kaşığı çilek yağı, 1 tatlı kaşığı da buğday yağını karıştırıyoruz. Çamur haline geldikten sonra cilde sürüyoruz. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayıp arkasından cildi gül suyuyla temizliyoruz.

    EDA: Genelde günü yorgun bitiyoruz. Bununla ilgili de bir formülünüz var mı?
    PINAR ALACACI: Çoğumuzun şikâyeti işten eve gittiğimizde aşırı yorgun olmak, kendimizi halsiz hissetmek, vücudumuzda bir ağırlık hissetmek… Eğer bu şikâyetlerle eve gidiyorsak ve çok stresliysek daha salona girmeden mutfağa gidiyoruz ve bir bardak suyu kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynamaya başladığı zaman içine 10 adet karanfili atıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. 5 dakika demlendikten sonra bu karanfil suyunu yudum yudum içiyoruz. İçtikten 10 dakika sonra ne kadar rahat ve ne kadar enerjik olduğunuzu göreceksiniz. Menopoza girmiş bayanlarda bile, metabolizması yavaş çalışan insanlarda bile çok etkili oluyor.

    EDA: Uzmanlar hep ‘sağlıklı bronzlaşma yoktur. Bronzlaşmak demek deri kanserini riske almak demektir’ derler. Bu tez ne kadar doğrudur? Siz bu konuda ne öneriyorsunuz?
    PINAR ALACACI: Belli saatler dışında doğal güneş ışınlarıyla bronzlaştığımız zaman bunun kemiklerimize çok büyük faydası olacaktır. Ama bir solaryumda bronzlaştığımız zaman elbette ki cilt kanserine davetiye çıkarıyorsunuz. Bronzlaşırken de kullanacağımız bazı bitki yağları var. Kısaca bir karışım vereyim. Kakao yağı, havuç yağı, buğday yağı, susam yağı bunların içine eğer ciltte lekeler varsa kayısı yağı katılır. Ama yoksa kayısı yağı o kadar da önemli değil. Birde Hindistan cevizi yağını güzel bir karışım haline getirsinler, ciltlerine sürsünler. Bu yağın bir de şöyle bir özelliği var; havuza ya da denize girdikten sonra tekrar tekrar sürmüyorsunuz. Çünkü vücut tekrar ısınmaya başladığı zaman, yeniden yağlanmaya başlıyor. Suya girdiğiniz zaman donuyor ama tabi kötü bir görüntü olmuyor. Bu gün boyu sadece bir kere süreceğiniz bir yağ karışımıdır. Eğer çok beyaz tenliysek tabi ki kullanacağımız faktörlü kremler var.

    EDA: Bize önerebileceğiniz bitkisel banyolar da var mı?
    PINAR ALACACI: Saç için yapabileceğimiz çok basit bir yöntem var. Saçın son durulama suyunda bir tutam ısırganı bir su bardağı kadar demledikten sonra duştan çıkarken saçlarımıza döküp çıkabiliriz. Isırgan yoksa lavanta bitkisi vardır. Lavanta bitkisi aynı zamanda saçtaki dökülmeyi durdurur, saçı besleme özelliği vardır ve saçın çabuk uzamasını sağlar. Aynı şekilde bir tutam lavantayı bir su bardağında demleyerek son durulama olarak saça döküp çıkabiliriz. Gözler içinde özellikle gözaltı morluklarımız varsa, çok yorgunsak papatyayı demleyip özel cilt temizleme pamuklarına batırarak gözümüzde beş on dakika bekletebiliriz.

    EDA: Bu işlem gözaltı torbalarını yok edebiliyor mu?
    PINAR ALACACI: Yorgunluğu alır. Gözaltı torbalarını azaltacağı için kırışıklıkları da azaltır.

    EDA: Vücut sağlığı için bizlere neler önerirsiniz?
    PINAR ALACACI: Bu konuda çok basit ve pratik bilgiler verebilirim. Mesela sadece susayınca su içilmemesi gerekiyor. Organların rahat çalışması ve toksinlerin rahat dışarı atılması için günde 2 litre su içmemiz gerekiyor ve bunu alışkanlık haline getirmemiz lazım. Küflenmiş gıdalardan uzak durup kesinlikle tüketmememiz lazım. Çünkü küflenmiş yiyecekler alfa toksin üretiyor. Alfa toksin vücutta kanserojen maddenin çoğalmasına neden oluyor. Bu da karaciğer kanserine yol açıyor, o yüzden buna dikkat etmemiz lazım. Kendinizi çok gergin hissettiğinizde özellikle öğleden sonra tam iş stresinin yoğun olduğu zamanlarda, öğle yemeğinden sonra bir salkım üzüm yememiz gerekiyor. Bu bizi hem zinde tutacaktır hem de günün gerginliğini alacaktır.

    EDA: Üzüme alternatif herhangi bir şey öneriyor musunuz?
    PINAR ALACACI: Maalesef özellikle öğleden sonrası için üzümün yerini tutacak başka bir şey yok. Çekirdekli üzümü çekirdeğiyle birlikte yememiz gerekiyor. Çünkü üzüm çekirdeğinin antioksidan özelliği vardır, kanser önleyicidir. Her sabah kalktığımızda taze sıkılmış yarım limon suyunu içme alışkanlığı edinebiliriz. Bu bağırsakta birikmiş fazla gazı 15 dakika içinde atacaktır. Daha rahat güne başlamamızı sağlayacaktır. Taze kayısı karaciğer dostudur, aynı zamanda saç dökülmesini önler. Bu özelliğin aynısını kuru kayısıdan alamıyoruz. Günde 4-5 tane taze kayısı tüketmemiz gerekiyor. bu aralar zayıflamak için herkes kepek ekmeği tüketir fakat çok fazla kepek ekmeği tükettiğiniz zaman kabızlık yapar. Kepek ekmeğini tüketiyorsak yanında muhakkak suda tüketmemiz gerekiyor. Kuru kuruya kepek ekmeğini tüketmememiz gerekiyor. Günde 2 litre su içerken de içilen diğer içeceklerin de su yerine geçtiğini düşünmemek gerekiyor. Muhakkak 2 litre suyu su şeklinde içmek gerekiyor. Yani suyun yerini başka hiçbir sıvı karşılayamıyor. Hamile bayanlarında hamileliklerinin ilk 3 ayında kesinlikle maydanoz tüketmemeleri gerekiyor. Çünkü maydanoz çok fazla idrar yollarını çalıştırdığı için düşük problemi olabiliyor. Hiçbir bitkisel çayını alışkanlık haline getirmeyelim. Bitki çaylarını dönüşümlü kullanmayı deneyelim. Akşam 7 den sonra yeme alışkanlığımızı tamamen bırakalım. Ufak tefem meyveler olabilir, diyet bisküviler olabilir onlarla geçiştirebiliriz ve gece yatarken muhakkak 2 bardak ılık su içip öyle yatağa girelim. Gece uykudan uyanınca da su içmeyelim.
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    siyah nokta için maske tarifini denicem paylaşım için teşekkürLer hocam.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #3
    mavilim.mavilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    MERSİN
    Mesajlar
    5,615
    @mavilim.mavilim







    çok teşekkürler

  • #4
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Şifalı Bitkiler Sözlüğü
      Konu Sahibi DarkMagic Forum Program Paylaşımları
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 29.Ekim.2010, 14:08
    2. Güzelliğin/Aşık Veysel
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 26.Haziran.2010, 01:23
    3. Güzelliğin Sihirli Önerileri!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Şubat.2010, 23:51
    4. Koyu Tenlerde Güzelliğin Püf Noktası!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 26.Aralık.2009, 03:19
    5. Güzelliğin sırrı çözüldü!
      Konu Sahibi alicebeg Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 19.Aralık.2009, 22:04

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş