Koyu Tenlerde Güzelliğin Püf Noktası!
Kişinin ten rengine göre, kullanılacak renkler değişir. Önceki yazımızda açık tenlere özel bilgiler vermiştik. Koyu tenlilerin makyaj ve bakımı için püf noktaları:


Sarı, kızıl ve kahve rengi saçlarla bütünleşen koyu tenle en uyumlu renkler; bejden mercana ve çikolata kahvesine uzanan sıcak bir renk paletidir. Bu renkler, cildi daha genç gösterir. Ancak uygulamaya başlamadan önce, birkaç noktaya özen göstermelisiniz.

Süreceğiniz fondöten, kendi teninizden daha koyu olmamalıdır. Daha koyu renkli fondöten sürdüğünüzde, doğal durmayacak ve olduğunuzdan yaşlı görüneceksiniz. Cildinizin bir ton açığı veya aynı ton kullanmaya özen gösterin. Göz çevresinde fondöten kullanmayın. O bölgede biriken fondöten, kırışlıkları ortaya çıkarır.

Eğer ten renginiz hafif bronz ise, şeftali, mercan, kayısı ve kiremit renklerini kullanabilirsiniz. Pembe tonları sizde güzel durmayacaktır. Allığınızı sürerken, önce hafifçe sürüp, ağırlığını kontrol edin. Eğer az geldiyse ekleyebilirsiniz.

Açık renkler, detayları ortaya çıkarır. Koyu renkler ise, geri plana iter. Örneğin, yuvarlak hatlı bir yüzünüz varsa, elmacık kemiklerinin altına allık sürerek daha ince gösterebilirsiniz.

Kahverengi gözleriniz varsa, günlük kullanım için en ideal renk, sedefli kahvedir. Bu renk gözlerinizi ortaya çıkarır. Akşam saatlerinde, altın veya bronz rengi, dikkati gözlerinize toplar. Üst ve alt kirpiklerin diplerine, açık renk ve pırıltılı eye-liner uygulayın. Gözleriniz daha aydınlık görünecektir. Üst kirpik diplerine çekeceğiniz kalemle, bakışlarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz.

Bej ve şeftali renkleri, teninizin rengi ile uyum sağlayacağından, dudaklarınızı doğal gösterir. Ayrıca açık ve parlak renklerle, ince dudakları daha dolgun gösterebilirsiniz. Dudaklarda kullanacağınız turuncu tonları, hemen bakışları üstüne çeker.

Önce rujunuzun rengine yakın bir dudak kalemiyle kontur çekin. Sonra içini rujla boyayın. Eğer dudaklarınız inceyse, kalemi çok hafifi dışarıdan çekebilirsiniz. Daha fazlası doğal olmayacaktır. Kızıl ve kahve tonları hem kadınsı görünür, hem asil durur.

Eğer dişlerinizin daha beyaz görünmesini istiyorsanız, kahverengi yerine daha soluk tonları tercih etmelisiniz.

Kirpiklerinize, rimel sürmeden önce fırçayla pudra sürerseniz, rimel sürdükten sonra çok daha dolgun görünmelerini sağlarsınız.

.ALINTIDIR.