Samsung firmasının, smart phone’lara ölçü olacak nitelikteki en son modeli Samsung Galaxy S4, Android OS'inin en güncel sürümü olan Andorid 4.2.2 Jelly Bean ile birlikte gelmektedir. Samsung firması, son modeli Galaxy S 4 ile telefon sektörü çıtasını bir hayli yükselterek diğer akıllı telefon markalarının gücünü bir hayli zorladığı olarak yorumlanabilir. Akıllı telefon ekran ölçüsünü yükselterek ve cihaza incelikli android tabanlı yazılımlar yükleyerek Samsung, yeni modeli Galaxy S4 ile Apple iPhone konseptinden yavaş, yavaş sıyrıldığını gösteriyor.
S3 tasarımı ile kıyaslandığında Samsung Galaxy S 4 akıllı telefonunun özellikleri en tepeye tırmanmışa benziyor: 5" ile oldukça büyük dokunmatik ekran, 1080p ile daha yüksek çözünürlük, 2.600 mAh ile daha uzun şarj ömrü ve 1.9GHz (dört çekirdekli) veya 1600 Hz (8 çekirdekli) telefon işlemcisi ile daha hızlı işlem gücüne sahiptir.
İlk izlenimde Samsung Galaxy S3 tasarıma benzese de, bir tek ekranının büyümüş olması değil, aynı zamanda daha hafif ve ince olduğu da anlaşılmaktadır. 136.6mm yüksekliği ve 68.9mm genişliği ile Samsung Galaxy S4’ü tam tamına GS3 ile Galaxy Note arasında bir yere yerleştirmek mümkün.
Buğulu Siyah renkte de tercihe sunulan Samsung Galaxy S 4 göze hoş görünmesine rağmen, tasarımı ile yine de diğer tasarımların tercihe sunduğu hoş tasarımlı akıllı telefonlarla girdiği rekabette biraz geri planda kalmaktadır.
Ne var ki, Samsung şirketinin plastik malzeme kullanmasının ardındaki mantığı, cihazın bu sayede daha hesaplı ve uzun ömürlü olması ile sınırlı değil. Samsung Galaxy S 4 üretiminde kullanılan malzeme sayesinde, 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip 5 inç HD Super AMOLED ekran maksimum ekran aydınlığında renklerin oldukça canlı görünmesini sağlamaktadır.
Uzun lafın kısası Samsung; Galaxy konseptini zirveye ulaştırmak için gerekli her şeyi yerine getirmiş olduğu söylenebilir.
Büyük çapta yankı bulan bu son model akıllı telefona hemen sahip olmak isteyenler için avea şimdiden s4 galaxy için bir ön talep formu hazırlamıştır. Saygılar