Nurcan Taylan, Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda bayanlar 48 kilo silkmede 121 kiloyu kaldırak dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Antalya Expo Center'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Bayanlar 48 kiloda pavyona çıkan Nurcan Taylan, silkmede ilk hakkında 112 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 116 kiloyu kaldıran Nurcan Taylan, bu kaldırışın ardından altın madalyayı garantiledi. Nurcan Taylan, daha sonra 121 kilo dünya rekoru için çıktı. 121 kiloyu kaldıran Nurcan Taylan, yeni dünya rekorunun da sahibi oldu. Nurcan Taylan müsabakaları, koparmada 93 silkmede 121 ve toplamda 214 kiloyla dünya şampiyonu olarak tamamladı. Şampiyonayı 3 altın madalyayla tamamlayan Nurcan Taylan, dünya rekorunun ardından Türk bayrağıyla tur attı.

Antalya Expo Center'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan ve Sibel Özkan madalya için birbirleriyle yarıştı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de izlediği müsabakalarda Nurcan Taylan ilk hakkında 112 kilo kaldırırken, madalya almayı garantiledi. İkinci hakkında 116 kilo kaldıran Nurcan Taylan, üçüncü hakkında 121 kilo ağırlığı kaldırarak dünya rekoru kırdı. Nurcan Taylan, toplamda 214 kiloya ulaşarak şampiyonada 3 altın madalya kazandı. Taylan, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu unvanlarının yanına dünya şampiyonu unvanını da ekledi.

Aynı kiloda yarışan diğer milli sporcu Sibel Özkan, ilk hakkında 110 kilo ağırlık kaldırarak madalya almayı garantilerken, ikinci hakkında 115 kilo ile bronz madalyayı garantiledi. Üçüncü hakkında 119 kiloyu deneyen Özkan, bu hakkında başarısız oldu. Özkan, toplamda 205 kiloya ulaşarak gümüş madalya aldı.

Başarılı halterci şampiyonayı 2 gümüş, bir bronz madalya ile tamamladı. Çin'den Yuan Tian da silkmede gümüş madalya kazandı. Tian, silkmede ilk hakkında 106 kilo, ikinci hakkında 113 kilo, üçüncü hakkında ise 116 kilo ağırlığı kaldırdı. Genç sporcu toplamda 204 kiloya ulaşarak bronz madalya kazanırken, toplamda kendisine ait genç bayanlar dünya rekorunu kırdı.

Daha sonra düzenlenen madalya töreninde kürsüye çıkan Nurcan Taylan ile Sibel Özkan, madalyalarını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldılar.

internethaber