İNDİGO ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İndigo Çocuklar, dünyaya (dünyayı değiştirmek üzere) yeni bir bilinç ve enerjiyle gelen bilge varlıklardır. Onlar şu sırada çocuk ya da genç yaşta bulunmaktadırlar. Bu çocuklar çevreleri tarafından anlaşılmamakta, onlara çoğunlukla uyumsuzluk, dikkat eksikliği ya da hiperaktiflik tanıları konulmakta ve bu üstün zekalı ve yetenekli çocuklar sonuçta ilaçlarla uyuşturulup harcanmaktadırlar. Oysa onların dengeli, uyumlu ve mutlu bireyler olarak yetişip tüm insanlık için son derece önemli olan misyonlarını gerçekleştirebilmeleri için ana-babaları, öğretmenleri, doktorları ve tüm çevreleri tarafından anlaşılıp desteklenmeleri gerekmektedir. Bizler bu çocukları ve onların olağanüstü özelliklerini tanımalı, onlara sevgi ve saygıyla rehberlik yapmalıyız.(Carroll, Lee & Tober, Jan, 2007)
Çocuğunuz yaramazsa, söz dinlemiyorsa, bir koltuktan diğerine atlayarak gidiyorsa, yaşından önce konuşuyorsa, kendine çocuk muamelesi yapılmasına kızıyorsa genel olarak "hiperaktif" olduğu düşünülür. Fakat yaşından beklenmeyecek kadar zeki ve ailesiyle hakları konusunda kavga edecek kadar uyumsuzsa "indigo" çocuk olduğunu söyleyebiliriz. Hiperaktif çocuklardan farklı olarak bu çocuklarda öğrenme problemi yoktur ve dikkat eksikliği görülmez. İndigonun kelime anlamı "çivit mavisi" dir. Her insanın bir yaşam rengi vardır. İndigoların yaşam rengi de "çivit mavisi" dir.(Nar,2006)

İndigo tipleri
İnsancıl: Kitlelerle birlikte çalışacak olan insancıl indigolar yarının doktorları, avukatları, öğretmenleri, tüccarları, işadamları ve siyasetçileridir. Bu tip indigolara çoğunlukla hiperaktif tanısı konulur. Sosyaldirler ve her zaman herkesle dostça konuşurlar.

Kavramcı: Kavramcı Indigo, insanlardan çok projelerle ilgilenir. Onlar yarının mühendisleri, mimarları, tasarımcıları, astronotları, pilotları ve subayları olacaklar. Onlar sakar değildir ve çocukken, çoğunlukla, çok atletik olurlar. Bu indigo tipi ergenlik çağında bağımlılıklara, özellikle de uyuşturucu haplara eğilim gösterir. Ana-babasının onun davranışlarını yakından izlemesi gerekir ve o saklanmaya ya da “Odama girmeyin” gibi laflar etmeye başladığında, annesinin onun odasını araştırması gerekir.

Sanatçı: Bu indigo, diğerlerinden çok daha duyarlıdır ve genelde daha ufak tefektir. Onlar daha çok sanatla ilgilenirler, yaratıcıdırlar. Onlar yarının öğretmenleri ve sanatçıları olacaklar. Her neyle ilgilenirlerse ilgilensinler, onun yaratıcı yanında olacaklar. Eğer tıp alanına girerlerse, cerrah ya da araştırmacı olabilirler. Güzel sanatlar alanına girdiklerinde, yaratıcının yaratıcısı olurlar.. Sanatçı Indigo beş-altı farklı müzik aleti de çalışabilir, sonra ergenlik çağına geldiğinde, onlardan birini ya da bir başka sanat dalını seçip onun sanatçısı olabilir.

Boyutlar arası: Onlar diğer indigolardan daha iri yarıdır, ve bir-iki yaşındayken onlara hiçbir şey anlatamazsınız. Onlar size, “Bunu biliyorum. Bunu yapabilirim. Beni rahat bırakın,” diyeceklerdir. Onlar dünyaya yeni felsefeleri getirecek olanlardır. Çok daha iri yarı olduklarından ve diğer üç tip gibi uyumlu olmadıklarından, zorbalık da yapabilirler. (Tappe,N.A,1982)

İndigo Çocukların Ortak Özellikleri:

· Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelir ve çoğunlukla da öyle davranırlar.
· “Burada olmayı hak ettiklerini” hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar.
· Kendi değerlerini iyi bilirler.
· Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar.
· Ritüel yönelimli ve yaratıcı düşünce gerektirmeyen sistemlerde düş kırıklığı yaşarlar.
· Çoğunlukla, evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını görürler, bu da onların “sistem yıkıcılar” (herhangi bir sisteme uyum sağlayamayanlar) gibi görünmelerine neden olur.
· Suçluluk duygusu verilerek disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir.
· İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.
· Sırada beklemeyi sevmezler.
· Anne baba olarak, kendine özgü davranışları olan indigo çocuklarla başa çıkmak, onlarla uyum ve dengeyi sağlayabilmek için hayata bakışınızı ve davranış biçimini değiştirmeniz gerekmektedir. .(Carroll, Lee & Tober, Jan, 2007)

Neler Yapılabilir?

· Özellikle onun kişiliğine ve varlığına saygı duymalısınız. Bunu da ona hissettirmelisiniz.
· Onunla bir yetişkinle nasıl konuşuyorsanız o şekilde konuşmalısınız.
· Yapılan bir işi sebep-sonuç ilişkisine dayandırarak açıklamalısınız.
· Onlarla dolu dolu ve nitelikli zaman geçirmelisiniz.
· Onlarla inatlaşmayın ve karşılarında durmayın.
· Özgürlük ve sorumluluk verin. Onları kısıtlamayın.
· Anne baba sürekli kendini geliştirmeli ve yenilemelidir
· Çocuğu her zaman bilgilendirin ve işin içine katın.
· Basit açıklamalarla potansiyel yanlış anlamayı önleyin.
· Çocuğunuza tepkisel davranmayın.
· Emirler vermekten kaçının.
· Bir durumu ortaya çıktığı anda çözüme kavuşturun.
· Çocuğunuza vurmayın ve kaba sözler söylemeyin.
· Sevginizi açıkça gösterin.

ALINTI:::