Günlük eğitim akışında uyarlama


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Günlük eğitim akışında uyarlama

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Handan Hoca

Konu: Günlük eğitim akışında uyarlama

  • #1
    tikurzena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    ..artvin..
    Mesajlar
    131
    @tikurzena



    Günlük eğitim akışında uyarlama





    günlük eğitim akışında özel eğitim öğrencisi olan arkadaşlar uyarlama bölümünü nasıl yapıyorsunuz?
    Küçük hanımlar,küçük beyler!
    Sizler,hepiniz geleceğin bir gülü,yıldızı,ikbal ışığısınız.memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz.kendinizin ne kadar önemli,değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.sizlerden çok şey bekliyoruz.M.K.A.

  • #2
    anaokulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Nisan.2009
    Mesajlar
    220
    @anaokulu







    hocam uyarlama bölümü ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınızın cevapları için şu yazıyı inceleyiniz: https://www.onceokuloncesi.com/anasi...cak-81788.html

  • #3
    maviyunusoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Temmuz.2013
    Mesajlar
    5
    @maviyunusoo







    Değerli Okul Öncesi Öğretmenleri,
    Birçok okul öncesi öğretmeninden Mavi Yunus Okul Öncesi’ne ulaşan “Etkinliklerin uyarlama bölümüne bir şeyler yazılacak mı, yazılacaksa ne yazılacak, nasıl doldurmak gerekiyor?” vb. sorular, sizlerin İnternet sitelerinde “günlük eğitim akışında uyarlama vb.” konu başlıkları ile açtığınız yazılar üzerine bu bilgi notunu sizlerle de paylaşmak istedik:
    ü MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı, “Sınıfta raporu olan özel gereksinimli çocuk olduğunda öğretmenlerin hazırladıkları etkinliklerde özel gereksinimli çocuk için uyarlamalar yapmaları beklenmektedir. Öğretmenlerin etkinliklerdeki uyarlamaların yanı sıra Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını (BEP) da uygulamaları gerekmektedir. Yapılan bu uyarlamalar, özel gereksinimli çocukların tüm eğitim sürecine kaynaştırılmasını amaçlamaktadır. Öğretmenlerden sınıftaki özel gereksinimli çocuk için uyarlama yaparken etkinliğin yönteminde, kullanılan materyallerde ve öğrenme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili açıklama yapması beklenmektedir.” der (Sayfa 12).

    ü MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’nın Etkinlik Planı Formatının uyarlama bölümünde de “Sınıfta özel gereksinimli bir çocuk bulunması durumunda, bu etkinliğin uyarlama bölümüne etkinliğin yönteminde, kullanılan materyallerde ve öğrenme sürecinde yapılacak düzenlemeler ile dikkat edilmesi gereken noktalar yazılır.” der(Ek 4).

    Bu konuda Mavi Yunus Okul Öncesi’nin düzenlediği eğitim seminerleri sırasında değerli hocalarımızın yaptığı açıklamaları da sizinle paylaşmak isteriz:
    ü Sınıfta tanısı konmamış ancak özel gereksinimi olduğundan şüphelenilen bir çocuk varsa uyarlama bölümüne herhangi bir şey yazılmayacaktır. Bu durumda mutlaka ailesi ile görüşülecek ve RAM’a yönlendirilecektir. Ancak sınıf arkadaşlarından gelişimsel olarak farklı olduğu düşünülen çocuğun tanılanmamış olması, bu süreçte öğrenme ortamlarına ve arkadaşlarına kaynaştırılmamasına yol açmamalıdır. Yani öğretmenler her zaman her çocuğa eşit eğitim ve öğrenme fırsatları sunmalıdır.

    ü Sadece RAM’dan raporu gelen/alan çocuk için kaynaştırma eğitimi uygulanacaktır ve etkinliklerin uyarlama kısmı bu çocuğun özel durumuna göre (otizm, down, görme engelli, işitme engelli, ortopedik yetersizlik, dikkat eksikliği, zihinsel yetersizlik vb.) düzenlenecektir.

    ü Bu konuda MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’nınÖzel Gereksinimli Çocukları Desteklemede Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar” başlıklı 11. Ekinde hem tüm özür gruplarının belirtileri hem de o çocukların eğitiminde dikkat edilmesi gereken noktalar verilmiştir. Öğretmenler bu ekte verilen bilgilerden de yararlanarak etkinliklerinin uyarlama bölümünü yazabileceklerdir.

    ü Programın materyali olarak hazırlanan “Etkinlik Kitabı”ndaki etkinliklerin uyarlama bölümlerinde yazılan açıklamalar da öğretmenlere fikir verebilir.

    Mavi Yunus Okul Öncesi

  • #4
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Çok uzun cümleler yazmanıza gerek yok. Engelli öğrencinizin yapabileceklerine göre kısaca yazabilirsiniz. Benim zihinsel engelli öğrencim var. Konuşamıyor, mesela şarkıların sonuna "Ritim aletleriyle eşlik etmesi sağlanacak." yazıyorum. Ya da biz kesme yapıştırmalı onun yapamayacağı bir etkinlik yapıyorsak uyarlama bölümüne "Engelli öğrencim ile boyama sayfası çalışılacak" yazıyorum.
    goncafiliz likes this.


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okul Öncesi Tam Günlük Eğitim Akışı ve Günlük Eğitim Planı
      Konu Sahibi Musa BAL Forum Yayınevleri Günlük ve Aylık Planları
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 23.Mart.2016, 18:47
    2. Günlük eğitim akışında değerlendirme
      Konu Sahibi çalıkuşu69 Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 19
      Son Mesaj : 31.Ekim.2013, 10:30
    3. acil yardımm PLANLARIN UYARLAMA KISMINA NE YAZIYORUZ
      Konu Sahibi mavigüller Forum AYLIK EĞİTİM PLANI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 31.Ekim.2013, 01:06
    4. günlük eğitim planı
      Konu Sahibi yakupberkay Forum ANASINIFI GÜNLÜK EĞİTİM PLAN AKIŞI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Eylül.2013, 22:21
    5. Okul Öncesi Bir Haftalık Günlük Eğitim Akışı ve Günlük Eğitim Planları
      Konu Sahibi Musa BAL Forum Yayınevleri Günlük ve Aylık Planları
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.Haziran.2013, 23:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş