Danıştay kararları sonrasında MEB, yönetici atama yönetmeliği ekindeki formu, son olarak 15 Ekim 2008 tarihinde değiştirmişti. Ancak, Eğitim Sen tarafından mülakatı içermeyen formdaki 5 bölümün yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açmıştı. Danıştay taleplerden birisi hakkında yürürlüğü durdurma kararı vermiştir.

24/4/2008 tarihli ve 26856 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliğinin ekinde yer alan Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu son olarak 15 Ekim 2008 tarihinde değiştirilmiştir.

Yapılan değişiklikte, Danıştay kararı gözönünde bulundurulmuştu.

Eğitim Sen, aşağıda yer verilen değerlendirme formuna 5 noktada itirazda bulunmuş ve yürütmesinin durdurulmasını istemiştir.

https://onceokuloncesi.com/dosya/upl...c21ae057a7.doc

YENİ DANIŞTAY KARARI

Eğitim Sen tarafından bugün yayımlanan Danıştay kararına göre, Danıştay yukarıda yer verilen koyu kırmızı renkte gösterilen bölümlerin yürütmesini durdurmuş, sadece koyu renkte gösterilen bölümlerinin yürütülmesinin durdurulması talebini ise reddetmiştir.

Danıştay'ın Yöneticilik Hizmetleri bölümüne ilişkin olarak verdiği yürürlüğü durdurma kararının gerekçesi bir önceki Danıştay kararı ile aynıdır. Danıştay bir kez daha vekaleten ve görevlendirme şeklinde geçirilen sürelere yüklenen puan değerleri ile, asaleten yöneticilikte, geçen sürelere yüklenen puan değerleri arasındaki cüzi bulmuştur.

Eğitim Sen, Danıştay'ın itirazlarından sadece birini kabul eden diğerlerini reddeden karara ilişkin olarak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna itiraz edeceğini duyurmuştur.

Yine Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliklerin, Danıştay 2. Dairesinin anılan kararı doğrultusunda; “Görevlendirme Olarak veya Vekaleten Geçen Her Yıl İçin 0.84, 0.96 ve 1.08 puan”lar verilerek yapılan atamaların iptal edilmesi gerektiği, ancak, bu biçimde verilen puanlar başvuru yapılan okuldaki sıralamayı, yapılan atama açısından etkilememiş ise atamanın iptal edilmemesi gerektiği belirtilmiştir.

-alıntıdır-