Şanlıurfa Balıklıgöl ( Peygamberler Şehrimiz )


             

İletişim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Şanlıurfa Balıklıgöl ( Peygamberler Şehrimiz )

Hybrid View

  • #1
    fes
    fes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.June.2009
    Mesajlar
    16
    @fes







    gerçekten çok güzel yerler teşekürler resim için fakat neden peygamberler şehri adını nerden alıyor özel bir nedeni varmı?

  • #2
    burcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.March.2009
    Mesajlar
    1,313
    @burcu







    Alıntı fes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçekten çok güzel yerler teşekürler resim için fakat neden peygamberler şehri adını nerden alıyor özel bir nedeni varmı?
    NEDEN PEYGAMBERLER ŞEHRİ?

    Hz. İBRAHİM
    Rüyasında hükümdarlığının elinden gittiğini gören Kral Nemrut'un bu rüyası kahinler tarafından: "...Bu Yıl 1 bir çocuk doğacak, senin putperest dinini ortadan kaldıracak ve Krallığına son verecek"şeklinde yorumlanır. Bunun üzerine Nemrut o yıl doğan ve doğacak olan bütün çocukları öldürtmeye karar verir. Hz. İbrahim' e hamile olan Nuna, hamileliğini herkesten gizleyerek Hz. İbrahim'i bir mağarada gizlice doğurur.

    Hz. İbrahim bu mağarada 7 yaşına kadar herkesten gizlice yaşadı. 7 yaşından sonra mağaradan çıkarılıp baba evine getirilen İbrahim büyüyünce Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye başladı. Gerçek tanrının putlar değil bütün kiiinatı yaratan tek Allah olduğunu anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine Nemrut, Hz. İbrahim'i yakalatarak Urfa kalesinin bulunduğu tepeden ateşe attırdı. O anda Allah tarafından ateşe "Ey ateş İbrahim'e karşı serin ve selamet ol" emri verildi. Ateş su, odunlar balık oldu. Hz. İbrahim sağ salim olarak bir gülUrfa adlarını almış, en son Şanlıurfa olmuştur.
    Onun düştüğü yerde oluşan Halil-ür Rahman ve Aynzeliha gölleri ile içerisindeki balıklar bugün dünyanın her tarafından gelen insanlarca ziyaret edilmektedir. Ayrıca Hz. İbrahim'in doğduğu mağara, bu göllerin yakınındaki Mevlid-i Halil Camii içerisinde olup ziyarete açık tutulmaktadır.

    Hz. EYYUB

    Allah, Urfa' da yaşayan Eyyüb peygamberin kendisine bağlılığını göstermek için önce mallarını ve çocuk1arını elinden aldı ve daha sonra kendisine ağır bir hastalık verdi. Hasta yattığı mağarada bütün vücudunu kurtlar kapladı. Eyyüb peygamber bütün bunlara rağmen Allah'a isyan etmedi. Allah'a ibadetten geri kalmadı, sabır ve şükür gösterdi. Allah onun bu sabrına karşılık olarak sıhhatini ve malını geri verdi. Hz. Eyyüb bu nedenle sabır örneği olarak kabul edilir.
    Hz. Eyyüb'un hastalık çektiği mağara ve kutsal suyu ile yıkanarak şifa bulduğu kuyu bugün Urfa'nın Eyyüb Peygamber semtinde ziyaret edilmektedir.
    Hz. Eyyüb'ün mezarı, Urfa'nın Viranşehir ilçesine 20 km. uzaklıktaki Eyyüb Nebi köyündedir. Bu köy, bir peygamberler köyü gibidir. Eyyüb Peygamberin Türbesi, Hanımı Hz. Rahme'nin Türbesi ve Elyasa' Peygamberin vefat ettiği yer buradadır.


    Hz. ELYASA

    Elyasa' peygamber Eyyüb peygamberi ziyaret etmek ister. Uzun yıllar arar, sonunda bulunduğu yere yaklaştığını bilmemektedir. Karşısına şeytan çıkar. Daha çok uzakta olduğunu söyler. Elyasa peygamber yaşlanmıştır. Dua eder Allah ruhunu alır. 1 Km. kala O'na ulaşamadan vefat etmiş olduğu yer bu köydedir

    Hz. ŞUAYB

    Şuayb Peygamber'in Urfa'nın 85 km. doğusundaki tarihi Şuayb şehrinde yaşadığına inanılmaktadır. Bu tarihi kent kalıntıları arasındaki bir mağara ev O'nun makamı olarak ziyaret edilmektedir. (Bakınız Şuayb şehri)



    Hz. NUH

    Tufandan sonra, Hz. Nuh'un gemisinin Urfa ile Ceylanpınar (Re'sulayn) arasındaki Cudi dağına indiğine inanılmaktadır. Bu dağ deniz dalgalarını andıran çok değişik bir yüzey şekline sahiptir. Yöre halkı bu konuda çok kesin kanaate sahiptirler. Bu yer Soğmatar ve Şuayb şehir ile aynı mevkidedir.
    Ancak başka bir Cudi dağı da Urfa' nın güneyinde Nemrud'un tahtına 20-25 km. mesafededir. (Bakınız Cudi şehri)
    Hz. MUSA

    Günümüzde Yağmurlu Köyü olarak adlandırılan tarihi Soğmatar kenti içerisinde, Hz. Musa'nın Kuyusu ve Asa' sının izi diye ziyaret edilen iki makamı vardır.

    Hz. LUT

    Hz. İbrahim'in kardeşi Harran'ın oğludur. Lut Hz. İbrahim ile birlikte göç etmiş ve peygamberlik ile görevlendirileceği Sodom'a gitmiştir. Urfa' da doğmuş ve ilk çocukluğu Hz. İbrahim ile beraber geçmiştir.
    Onunla beraber Harran'da da yaşamıştır


    Hz. YAKUP

    Urfa' nın güney batısında Deyr Yakup - Nemrud'un Tahtı denilen yapıda misafir kalmıştır. Bu yer şehre 1O km. mesafededir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Balıklıgöl Efsanesi
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
      Cevap: 15
      Son Mesaj : 23.August.2011, 18:44
    2. Küçük şehrimiz
      Konu Sahibi mnemosynee Forum PROJE-GRUP ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 12.July.2011, 23:41
    3. şehrimiz
      Konu Sahibi EBS66 Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 01.April.2011, 23:54
    4. urfa, balıklıgöl
      Konu Sahibi myangelx Forum AMATÖR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ
      Cevap: 12
      Son Mesaj : 14.September.2010, 09:15
    5. 24 Ekim Balıklıgöl
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum AMATÖR FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİZ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 13.November.2009, 20:01

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş