Beyazperdede hasılat rekorları kıran filmiyle tanınan "Narnia Günlükleri", Devlet Tiyatroları sahnesinde izleyiciyle buluşacak.
Brita Kutchmy’nin kaleme aldığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyun, 8 Aralıkta prömiyer yapacak. Dekor ve giysi tasarımını Hakan Dündar’ın, ışık düzenini Ersen Tunççekiç’in üstlendiği yapıtın müzik direktörü Kemal Günüç.
Ünsal Coşar, Emre Erçil, Şirin Giobbi, Aysın Işımer, Suat Karausta, Sabri Özmener, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Deniz Yılmaz, Çağlar Maçkalı, Eşref Ergü Pişirici, Doğuş Kasım Ateş, Volkan Biçer, Zeynep Bakkalcı, Şafak Ceylan, Zerrin Çağlar, Anıl Çıggın, Semih Davetçi, İpek Demir, Serap Engin, Nihal Erdoğan, Onur Ertem, Bora Godri, Merve Gül, Sanem Gamze Gülşen ile Ayşe Pelin Gün’ün rol aldığı oyun, "Aslan", "Cadı" ve "Dolap" etrafında Narnia ülkesinde gelişen sihirli bir masalı konu alıyor.

-"SADECE ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL"-
Eserin Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında oyunla ilgili bilgi veren Işıl Kasapoğlu, "Narnia Günlükleri"nin hazırlıklarının iki ay sürdüğünü söyledi.
Eserin başta sadece çocuklar için düşünüldüğünü, ancak zamanla tüm yaş gruplarına uygun bir yapıtın ortaya çıktığını gördüklerini ifade eden Kasapoğlu, ’Yani, bunun üzerine de aldık başımızı gidiyoruz. Yediden yetmişyediye diye bir tanım varsa bu tam da ona uygun bir oyundur" sözleriyle tüm sanatseverleri eseri izlemeye davet etti.
Devlet Tiyatroları tarafından repertuvara alınan eser üzerinde yaz aylarında çalışmaya başladıklarını aktaran yönetmen Kasapoğlu, "Narnia
Günlükleri"nin daha önce beyazperdede izleyiciyle buluştuğunu anımsattı. Özellikle küçük seyircinin daha önce bu filmi gördüğü için düş dünyasında eseri geliştirmesinin daha kolay olacağını vurgulayan Kasapoğlu, bununla birlikte oyunun sinema filminden daha etkileyici olacağına inandığını söyledi. Kasapoğlu, "Çünkü bence aktör-seyirci ilişkisi çok önemlidir. Aynı mekan içinde buluştuklarında etki çok daha farklı oluyor" diye konuştu.
Filmi kendisinin seyretmediğini, klasik metinden sahneye uyarladığını anlatan Işıl Kasapoğlu, görkemli kostüm ve dekorlarla da eseri
zenginleştirdiklerini ifade etti.
Eserde izleyiciyi bazı sürprizlerin de beklediğini belirten Kasapoğlu, salonun üzerinde karların uçuşması, yarasaların, kuşların uçması, salonla sahnenin buluşması gibi detayların seyirciyi etkileyerek oyunla bütünleşmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.


MİLLİYET