.

Malzemeler
Hamur İçin
150 gram, tereyağı
1 tane yumurta (çırpılmış)
300 gram, un
yarım çay kaşığı, tuz
1 tane, limon kabuğu rendesi ve suyu
Harç
125 ml. ahududu likörü(tercihe bağlı)
1 tane limon kabuğu rendesi ve suyu
150 gram, tatlı lor peyniri
250 ml. yoğurt
300 gram ahududu ve ayrıca süsleme için 12 adet
100 gram, pudra şekeri
Yarım yemek kaşığı sade jelatin
60 ml. soğuk su
325 ml. soğuk krema
Ahududulu Tartölet Tarifi:
Öncelikle hamurunu hazırlayalım bunun için, karıştırma kabına unu alalım üzerine tuzu serpelim harmanlayalım. Tereyağını (oda ısında) parçalara ayırıp, karıştırma kabına alalım, biraz yoğuralım ( ufalanmış ekmek görüntüsü olana kadar) Daha sonra sırası ile çırpılmış yumurtayı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvamı pürüzsüz bir hamur olmalı, hazırladığımız hamuru şeffaf folyo ile saralım, buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim. Biz bu arada 12 tane tartölet kalıbını yağlayalım, dinlendirdiğimiz hamuru açma tahtasının üzerine alalım, altına un serperek 5 mm kalınlığında açalım. Açtığımız hamurdan 12 tane yuvarlak daireler keselim, tartölet kalıplarına içine yerleştirelim. Kalıpları bir tepsiye dizelim tekrar buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Süre sonunda 200 derecelik ısıya getirelim, hamurların üzerini çatal veya benzeri bir şeyle delikler açalım, yağlı kâğıt ile kapatalım, üzerine ağırlık yapacak, uygun bir nesne ile açılmamalarını sağlayalım fırında 10 dakika tutalım. Çıkarıp, yağlı kâğıt ve üzerindeki ağırlıkları alalım, fırına sürelim üzerleri altın sarısı olana kadar (5–10 dakika) pişirelim. Süre sonunda fırından çıkaralım, soğumaya bırakalım. Biz bu arada üst harcını hazırlayalım, bunun için ahududuları robotta püre haline getirelim. Hazırladığımız püreyi, geniş bir kaba alalım üzerine limon kabuğu rendesini, limon suyunu, pudra şekerini, likörü, lor peyniri ve yoğurdu ilave edelim karıştıralım.
Küçük bir tencereye suyu alalım, üzerine jelatini ilave edelim, bir dakika bekleyelim ocağa alalım kısık ateşte jelatin eriyene kadar ısıtalım. Ocaktan alalım, ılınınca ahududu püresinin içine ilave edelim iyice karıştıralım, harcı buzdolabında koyulaşana kadar bekletelim. Bir kabın içine kremayı alalım mikserle çırparak koyulaşmasını sağlayalım. Buzdolabında bekleterek koyulaşan ahududu püresinin içine kremayı ilave edelim karıştıralım.
Soğuyan tartöletlerin üzerlerine yeteri kadar, ahududu harcını paylaştıralım, son olarak birer adet ahududu ile süsleyelim, buzdolabında bir saat dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun