İsmi, 'Hoş geldin' manasında olan Bienvenu, el üstünde tutulduğu ülkesi Kamerun'da "GELECEĞİN ETO'O'SU" olarak görülüyor.

F.Bahçe'nin İsviçre'nin Young Boys takımından transfer ettiği Henri Bienvenu, Avrupa'da fazla isim yapmamış bir futbolcu. Ama onu bilenler bilir! 23 yaşındaki yıldız, İsviçre Ligi'nin en önemli yıldızlarından. Geçen sezon ligde 34 maçta 16 gol atan ve gol krallığında 27 gollü Frei'ın ardından ikinci sırada yer alan Bienvenu, tam bir futbol ustası. İsviçreli futbol adamlarının, "Hızlı, güçlü ve durdurulması zor" diye tanımladığı yıldız, ülkesi Kamerun'da da el üstünde tutuluyor.

'Rakiplerin baş belasıdır'
Ona, "Geleceğin Eto'o'su" gözüyle bakılıyor. Eto'o, vatandaşı hakkında, "Gelecekte çok büyük takımlarda oynayacak" demişti. İsviçre'nin Le Matin gazetesinden Nicolas Jacquier'in Bienvenu tanımlaması ise şöyle: "Bilinen türden golcü değil. Ceza sahasında durup pozisyon gelmesini beklemez. Pozisyonunu kendi yaratır. Soldan-sağdan kateder. Çok güçlüdür, kolay yıkılmaz. Hızına erişmek zordur. Tam bir baş belasıdır." (Fotomaç)