Yere kapanan Moussa Sow, hareketinin "çimleri öpme" değil "secdeye varma" olduğunu açıkladı. Fenerbahçe'nin golcüsü Sow dindar çıktı. Namaz kılmak için yetkililerden mescit açılması talebinde bulundu.

Çok şey bekliyor sarı lacivertli taraftar ondan. Bienvenu ve Semih'in çare olamadığı forvet hattına ilaç niyetine transfer edildi. Yeteri kadar top alamasa da ilk maçını boş geçmedi Senegalli yıldız.

Lille'den büyük umutlarla transfer edilen oyuncu, Fotomaç'a konuşarak takımının Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçtan sonra çıkan söylentilere son noktayı koydu.

HER GOLDEN SONRA SECDEYE GİDİYOR

Müslüman olan ve Fransa'da oynarken de her golden sonra secdeye kapanan Senegalli, bu geleneği Türkiye'de sürdürdü.

TESİSE MESCİT İSTEDİ

Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'ne mescit açılması talebinde de bulunan Sow, idari menajer Hasan Çetinkaya ile görüştü. Çetinkaya da, "Tesislerde dini vecibelerimi yerine getirmek istiyorum. Eğer uygun bir oda mescit olarak hizmet verirse sevinirim" diyen Sow'a bu talebi yönetime ileteceği karşılığını verdi.

MAÇTAH SONRA İLK DEMECİ NE OLMUŞTU?

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Sow, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söylemişti:

MUHTEŞEM BİR TARAFTAR

''Stoch ve Alex ile pozisyonlar yakaladık. Oyun üstünlüğü bizdeydi. İlerleyen dakikalarda topu Beşiktaş'a verdik, ama savunmayı iyi uyguladık ve kalemizi gole kapattık. 3 puan aldığımız için çok mutluyum.

Fransa ile burası kıyaslanamaz. Gelmeden önce 'Çok ateşli taraftar önünde oynayacaksın' diye anlatmışlardı, ancak bu kadarını beklemiyordum. Muhteşem bir taraftar vardı. Beşiktaş maçıyla başlamam olumlu oldu. Taraftarın her zaman arkamızda olduğunu görmek futbolcu için moral veriyor. Amacım bu taraftara uzun süre hizmet etmek.

FUTBOL SERT OYNANIYOR

Niang, Türkiye'deki futbolun, savunma oyuncuların sertliğini, hakemlerin buna müsamaha gösterdiği anlatmıştı. Bu akşam ben de bunu gördüm. Ancak şikayet edecek bir şey yok. Burası Türkiye, futbol sert oynanıyor. Ancak buraya uyum sağlayacağım.

Teknik kapasitesi yüksek, üst düzey oyuncular var. Türk futbolunun çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu akşam da iyi oynadık ve biz büyük takımız, maçı kazandık. Karşımızda da büyük bir takım olan Beşiktaş vardı, onlar da iyi oynadı.

ÇOK MUTLUYUM

İki antrenmandır takımın içinde yer alıyorum ve çoğu arkadaşlarımı tanımıyorum. İlk kez birlikte oynama şansı yakaladık. Mutlaka birtakım dezavantajlarım olmuştur ama bu akşam elimden geleni yapmaya, takıma uyum sağlamaya çalıştım. Bireysel olarak çok istenen performansı bulamamış olsam da, takım olarak gerçekleştirmiş olduğumuz galibiyetten dolayı çok mutluyum. Defansif olarak çok iyi bir maç çıkardık, gol yemedik. Sonuç itibariyle 2-0'lık bir galibiyetle elde ettik. Kendim ve takımım adına çok mutluyum.''



Kaynak : https://www.internethaber.com/moussa...#ixzz1lnRefVji