Mete Binay altın madalya aldı

Antalya'da düzenlenen Büyükler Dünya 2010 Halter Şampiyonası A kategorisinde erkekler 69 kilogram kategorisinde podyuma çıkan Milli Halterci Mete Binay, koparma Dünya birincisi ve toplamda ise Dünya üçüncüsü oldu.


Antalya'da düzenlenen ve 81 ülkeden 561 sporcunun katıldığı Büyükler Dünya 2010 Halter Şampiyonası devam ediyor. Expo Center'da düzenlenen Şampiyonada A kategorisi 69 kilogramda Milli Halterci Mete Binay podyuma çıktı.

KOPARMADA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Şampiyonayı takip eden seyircilerin büyük alkışları eşliğinde podyuma çıkan Mete Binay, koparmadaki ilk hakkında 156 kilogramı zorlanmadan kaldırdı. Binay ikinci hakkında denediği 160 kilogramı kaldırırken, üçüncü hakkında 166 kilogram olan Dünya rekorunu denedi. Binay'dan önce podyuma çıkan Cinli halterci Hui Liao ilk hakkında 156 kilogram ikinci hakkında ise 160 kilogram kaldırdı. 166 kilogram ile Dünya rekoru deneyen Cinli halterci ve Milli Halterci Binay başarısız oldu. Cinli Halterci Hui Liao ile
aynı kiloyu kaldıran Milli Haltercimiz kilo farkıyla koparmada Dünya birincisi oldu.

BİNAY, TOPLAMDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Milli Halterci Mete Binay, silkme ilk hakkında 175 kilogramı kaldırırken, ikinci hakkında 181 kilogramı, üçüncü hakkında da 182 kilogramı kaldıramadı.
Binay, toplamda ise 335 kilogram ile Dünya üçüncüsü olarak şampiyonayı 1 altın ve 1 bronz madalya ile kapattı. Cinli Halterci Hui Liao silkme ilk hakkında 184 kilogram kaldırırken ikinci hakkında ise 198 kilogram ile dünya rekoru denedi. 69 kilogram ağırlıkta 198 kilogram kaldıran Cinli Halterci Liao dünya rekoru kırarken üçüncü hakkını demedi. Liao toplamda 358 kilogram ile dünya şampiyonu olurken Romanyalı Halterci Niel Miculescu silmede 181 kilogram toplamda ise 337 kilogram gümüş madalya aldı.


İHA