Rusya'nın başkenti Moskova'da, olimpiyatlarda gösterdiği başarılar nedeni ile bir yılda 55 madalya kazanan Uluslararası Rus-Türk Koleji iki ülke halkının yüz akı oldu.


Son olarak Amerika'da düzenlenen 'Uluslararası Enerji, Endüstri ve Ekoloji Proje Olimpiyatı'nda Rusya'yı temsil eden okul, gümüş madalya kazandı. 60 ülkeden 450 projenin yer aldığı yarışmada sekizinci sınıf öğrencisi Artöm Şalyapin, hava kirliliğinin bitkiler üzerindeki etkilerini incelediği çalışması ile ikinci oldu.

Olimpiyatlardaki başarısı ile Moskova'da reyting sıralamasında 12. sıraya yükselen okul, önümüzdeki yıl ilk sıralara gelmeyi hedefliyor. Rusya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendisi de bir madalya ile ödüllendirilen okul biyoloji öğretmeni Dr. Duran Kala, Rusya ve Moskova çapında düzenlenen olimpiyatlarda çok sayıda madalya aldıklarını açıkladı. Kala, "Geçen hafta Rusya'nın Kislavotsk şehrine 70 farklı bölgenin birincilerinin katılabildiği 'Rusya Federasyonu Ekoloji Olimpiyatı'nda okulumuz dokuzuncu sınıf öğrencisi Varya Akinşina ve onuncu sınıf öğrencisi Anna Pakadeyava gümüş madalya aldılar. İki öğrencimiz ayrıca Moskova genelinde düzenlenen ekoloji olimpiyatlarında birinci olarak, altın madalya kazandı. 280 birincinin arasında elde edilen başarı okulumuzu gururlandırdı." dedi.

Önümüzdeki günlerde de olimpiyatlar olduğunu ve madalya kazanmaya devam edeceklerini kaydeden Kala duygularını şu şekilde ifade etti: "Şu ana kadar 55 madalya kazandık. Eğitim sezonunun sonuna kadar 5-10 madalya daha almayı hedefliyoruz. Gelecek yıl Moskova çapında yapılacak reyting sıralamasında ilk sıralarda yer almak istiyoruz. Bir Türk öğretmen olarak ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum. Öğrencilerimi ve Rusya'yı çok seviyorum. Öğrencilerimle birlikte daha nice madalyalara ulaşacağımızı ümit ediyorum."

İŞTE ŞAMPİYONLARIN DİLİNDEN RUS-TÜRK KOLEJİ

Amerika'da düzenlenen olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan sekizinci sınıf öğrencisi Şalyapin, okulda çok iyi eğitim aldığını, derslerin büyük çoğunluğunun İngilizce olduğunu söyledi. Şalyapin, "Burada ufkumuz çok geniş olarak yetişiyoruz. Yurt dışına gitme imkanımız oluyor. Ailem de bu şekilde bir başarı yakalayacağımı beklemiyordu. Öğretmenlerimiz dersleri kolay ve anlaşılır bir tarzda sunuyor. Amerika'nın Teksas eyaletinde düzenlenen olimpiyatlarda gümüş madalya kazandım. Öğretmenlerime müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

Moskova olimpiyat şampiyonlarından sekizinci sınıf öğrencisi Yuliya Hvostova'ya göre öğretmenlerin bir arkadaş gibi davranmaları başarıyı artırıyor. Hvostova da duygularını şu şekilde ifade etti: "Türk öğretmenlerden çok memnunum. Her öğrenciye itina ile yaklaşıyorlar. Bence Moskova'nın en iyi eğitimi bu okulda veriliyor. Türkiye ve diğer ülkeler hakkında daha geniş bilgilere sahip oluyoruz."

"SORUNUMUZ OLDUĞUNDA ÖĞRETMENLER YANIMIZDA"

Okulda bir aile havası içinde eğitim gördüklerini ifade eden onuncu sınıf öğrencisi Anya Pogadeeva, öğretmenlerin her zaman kendilerine yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. Türk öğretmenlerin kendilerine insanlık, sevgi ve hoşgörü adına çok şey kazandırdıklarını kaydeden Pogadeeva, bir dost ortamında eğitim görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Ne zaman bir sorunla karşılaşsa Türk öğretmenleri yanı başında bulduğunu kaydeden dokuzuncu sınıf öğrencisi Varya Akinşina, "Öğretmenler çocuklara karşı sevgi besliyorlar. Sanırım öğretmenliği de bunun için seçmişler." dedi.


(CİHAN)