Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nin, Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği "Türkiye'nin Tansiyonunu Ölçüyoruz" kampanyasının üçüncüsü başlıyor.

İki yılda 60 bini aşkın kişiye ulaşılan kampanya kapsamında Hipertansiyon TIR'ı ile 11-17 Mayıs tarihleri arasında Sivas, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul'da taramalar yapılacak, vatandaşlara hipertansiyon konusunda bilgi verilecek.

Hipertansiyonun dünyada ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Sindel, "Ülkemizdeki her 4 ölümden 1'i, tansiyonun kontrol edilmesi ile önlenebilir." dedi.

Aşırı tuz tüketiminin, hipertansiyonun en önemli nedenlerinden biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sindel, "Tuz demek hipertansiyon demek. ABD bu konuda düğmeye bastı. Bu yıl yürürlüğe girmesi hedeflenen yasa uyarınca, hazır gıda üreticileri ve restoranlar ürünlerine tuz limiti koymak zorunda olacak. ABD Sağlık Bakanlığı, her yıl yüz binlerce Amerikalının kalp krizi ve felç geçirmesine neden olan aşırı tuz tüketimini yüzde 10 oranında düşürmeyi ve sağlık giderlerinden 32 milyar dolar tasarruf elde etmeyi hedefliyor." diye konuştu.

AİLE SAĞLIK ZAMAN