Brokoli, portakal, yulaf, domates, somon balığı, bezelye, ceviz, böğürtlen, yoğurt, bal kabağı, soya fasulyesi, hindi, ıspanak ve çayı haftada en az 4 kez tüketmenin, estetik gençleşmeyle eş değerde olduğu, ayrıca sağlıklı ve uzun ömür sağladığı belirtildi.
ABD ve Avustralyalı doktor ve alternatif tıp uzmanlarının önerdikleri 14 yiyecekten brokolinin göğüs ve prostat kanserlerine, portakalın da C vitamini deposu olmasıyla tüm kanserlere karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Yulaf ise kan basıncını dengeleme ve kilo almayı durdurma özelliği ile öneriliyor. Böğürtlen, soya fasulyesi, ıspanak, yeşil veya siyah çay, hindi eti, ceviz ve yoğurt ise yoğun vitamin içerdikleri için özellikle yaşlı kişilerin sağlıklı ve dinç olmalarını sağlıyor.
Uzmanlar, yaşlandıkça göğüs ve prostat kanseri riskinin arttığını, bunu önlemenin tek yolunun da yüksek oranda anti-oksidan içeren ve zengin vitamine sahip olan bu yiyecekleri tüketmek olduğunu bildiriyor.
Ispanak ve cevizi kolesterolü düşürmek için öneren uzmanlar, yeşil çayın, yağları yakmak ve yetişkinlerde obeziteyi önlemek için ideal olduğunu savunuyor. Uzmanlar, Omega 3 yağı içeren somon balığının ise kalp krizini önleme ve beyin hücrelerinin çalıştırılması ile depresyona karşı birebir olduğunu kaydediyor. Özellikle yaşlıların ıspanak yemekten vazgeçmemeleri gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, bu sebzenin gözün görme yeteneğini geliştirdiğini ve karaciğere yardımcı olduğunu ifade ediyor.
Uzmanlar, bu yiyeceklerin hepsinin periyodik olarak yenmesiyle birçok sağlık sorununun kolaylıkla çözüme kavuşacağını ve derinin gençleşeceğini vurgulayarak, bu 14 ayrı yiyecekten her birinin haftada en az 4 kez yenilmesi gerektiğini belirtiyor.