Stresle Baş Etme: Stres Faktörleri ve Stresle Başa Çıkma

Stresle Baş Etme
Günümüzün en önemli sorunlarından biri de strestir. Gerek iş hayatında, gerekse özel hayatımızda yaşadığımız sorunların yanına bir de ekonomik sorunlar eklenince stres altında bulunma durumu da bu doğrultuda artmaktadır. Bugün birçok hastalığın kökenini oluşturan stres, çok ciddi fizyolojik ve psikolojik sorunlara sebep olmakla beraber, kişilerin sosyal, iş ve özel hayatlarını da olumsuz şekilde etkilemektedir.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişilerde daha fazla karşılaştığımız stres kökenli sorunların çözümünde kullandığımız psikoterapi ve hipnoterapi yöntemiyle, bu sorunların kökenindeki stres faktörlerini en aza indirgeme konusunda ciddi geribildirimler elde etmekteyiz.

Yoğun iş temposu ve çalışma saatleri içerisinde farkında olmadan yüklendiğimiz stres, hayatımızın diğer alanlarına sıçramakta ve onları da etkilemektedir. Örneğin iş yaşantısı içerisinde ciddi stres yüklü kişiler, bu stresin yönünü aile yaşantısı içerisine çevirebiliyorken, aile yaşantısı içindeki bir stres faktörünün yönünü ise iş hayatına çevirebilmektedir. Durum böyle olunca, bu kişiler yaşamlarından zevk almamaya başlarlar, depresif süreç ise kaçınılmaz olmaktadır. Bunları takiben, yoğun baş ağrılar, takıntılar, gergin ruh hali, uyku bozuklukları, alkol sigara tüketimindeki artış, agresif davranışlar sergileme… vs gibi durumların içinde kendilerini bulabilmektedirler.



Psikoterapi ve hipnoterapi ile bu kişilerle çalışırken, onların stres durumlarını en aza indirgemede etken ve etkili terapi seansları uygularken, amaçladığımız ilk hedef kalıcı çözümler bulmaktır. Bu aşamada hipnoterapi yöntemini devreye sokarak, danışanlarımızın bilinçaltlarına olumlu telkinler verilir ve kişiler stresle baş etmede yönetici mekanizma kendilerinin olmasını sağlarlar.

Unutmamak gerekir ki, stres günümüzün en popüler ama bir o kadar da en ciddi sorunlarındandır. Bu sorunu ertelemek daha ciddi sorunlara sebep olabilir.

.alıntıdır.