Mide ve Bacak Kasları İçin!


Midenizin üzerinde oluşan yağlanmalar sizi sinirlendiriyor mu? Bacaklarınız hemen pes ediyor mu? O zaman ufak adımlarla evde yapabileceğiniz basit egzersizler için hazır olun!



Bir taburede dik şekilde oturun. Kalçanız sabit ve sırtınızın gergin olmasına özen gösterin. Ellerinizi bacaklarınızın üstüne koyun. Tüm gücünüzle aşağıya doğru bastırın. Karın kaslarınızda bir gerginlik hissedeceksiniz. Mide kasları için çok faydalı olan bu egzersiz, düzenli yapıldığında çabuk sonuç verecektir.

Şimdi biraz gevşeyin. Ayaklarınızı serbest bırakın. Ardından dizlerinizi karnınıza doğru çekin. Tekrar serbest bırakın. Bu hareket mide kaslarınızın çalışmasını sağlayacaktır. Fazla efor sarf etmeden yapacağınız bu hareketin de kısa zamanda sonuca ulaşmanızda büyük etkisi vardır.

Dizlerinizin üstüne çökün. Tabureye uzanın. Sırtınız gergin olsun. Ellerinizi ensenizde birleştirin. Bakışlarınızı yere sabitleyin. Bu pozisyondayken, göğüs kafesinizi tabureden kaldırın. Sırtınızda gerginlik hissedinceye kadar, 5 dakika beklemeye çalışın. Sizi biraz zorlayacak bu hareket, sırt kaslarınız için çok gereklidir.

Yere oturun. Bir sandalyeyi iki bacağınızın arasına sıkıştırın. Ellerinizle yerden destek alın. Vücudunuzu geriye doğru verin. Sırtınızı dik tutmaya çalışarak, omuzlarınızı geriye doğru atın. Tüm gücünüzü kullanarak sandalyeye bastırın. Rahatlıkla yapacağınız bu egzersiz, bacaklarınızın güzelliği için vazgeçilmezdir.

Şimdi sırtüstü uzanın. Bacaklarınızı bükerek sandalyenin altına sokun. Dizleriniz sandalyeyi kavrasın. Karnınızı gergin tutun. Sırtınızla yere baskı uygulayın. Ardından, sanki sandalyenin bacaklarını birbirinden ayırıyormuş gibi itin. Bu egzersiz bacaklarınızı güzelleştirmekle kalmayıp, kalça ve karın kaslarınızı da çalıştırır.

Sırtüstü pozisyonunda kalın. Dizlerinizi bükerek ayaklarınızı sandalyenin üzerine uzatın. Topuklarınızı, sanki sandalyeyi kendinize çekmek istiyormuş gibi bastırın.

Ardından bacaklarınızı bükün ve vücudunuz hafifçe geriye kaykılmış şekilde oturun. Sırtınızı dik tutarak dümdüz karşıya bakın. Bir ayağınızı duvara doğru uzatın. Duvarı iterek ön bacak kaslarınızı çalıştırın. Bu egzersiz mide ve karın kaslarınıza da iyi gelecektir.

Ayağa kalkın. Duvara dayanın. Sırtınız ve elleriniz duvara yaslı olsun. Sırtınızı dik tutun. Bacaklarınız hafif eğikken, ellerinizle duvara kuvvet uygulayın. Bu egzersizi tekrarlarsanız, zamanla kollarınız güçlenecektir.



.ALINTIDIR.