Kilo Kontrolü için Öneriler

Biz kadınlar yılın her mevsimi diyet yapmaya mecburmuşuz gibi bir hayat süreriz. Oysa ki beslenme alışkanlıklarımızı değiştirerek ve yediklerimizi kontrol ederek her zaman fit görünebiliriz.


Alışkanlıklar

Beslenme alışkanlıklarınız kilonuzu doğrudan etkiler. Büyük porsiyonlarla yemek, doyduktan sonra bile yemeye devam etmek, her tür yemeğin yanında beyaz ekmek tüketmek gibi alışkanlıklar kilo almanıza neden olur.

Hedeflediğiniz kiloya ulaşmak, kilonuzu kontrol altına almak istiyorsanız; küçük porsiyonlarla beslenin, doyduğunuz anda yemek yemeyi bırakın, beyaz undan yapılmış ekmek yerine kepek ya da çavdar ekmeği tüketin. Çay da kahvenize her gün birer tane daha şeker atın.

İradenize hâkim olursanız kısa sürede yeni alışkanlıklarınızı hayatınıza yansıtabilirsiniz.

Stres

Biz kadınlar stres içinde olduğumuzda ya da üzüldüğümüzde yemek yemeye yöneliriz. Kocaman bir dilim pastanın, bol kalorili çikolatanın bizi mutlu ettiğine inanırız. Sonunda fazla kilolar göbek ve basen bölgemize yerleşir yeni bir mutsuzluğa sahip oluruz.

Stres altındayken kendinizi rahatlatmak için yeni yöntemler deneyebilirsiniz. En sevdiğiniz şarkıları dinlemek, sizi rahatlatacak kokuya sahip sabun ya da duş jelleriyle ılık bir duş almak, arkadaşlarınızla görüşmek, açık havada yürüyüş yapmak ya da hobilerinizle ilgilenmek kendinizi daha iyi hissettirecektir.

Tatlılar

Özel günlerimizde tatlı yeme ihtiyacımız en üst seviyeye yükselir. Böyle zamanlarda hamurlu, şerbetli tatlılar yerine kalorisi düşük, yağsız sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.

Tatlı yemek içinde günde sadece 1 kez kendinize izin verin. Eğer belirlediğiniz sınırı geçerseniz, aldığınız kalori kadar hareket etmeye özen gösterin. Ev içinde en kolay yapabileceğiniz egzersiz sakin adımlarla yürümektir.


.ALINTIDIR.