Fark Etmeden Kalori Alırsınız!

Bazen salatanın sosuna eklenen bir kaşık mayonez, bazen yemeğe lezzet katsın diye eklenen bir parça tereyağı, aslında kalorinin alındığı ayrıntılardır.


Detayları ihmal etmeye başladığınızda, diyetinizin de faydasını görmezsiniz. Diyet listelerinde yazan kibrit kutusu peynir, ızgara tavuk gibi ana öğünlere uyarken, dikkat noktalarını kaçırırsanız, kilo vermeniz yavaşlar.

Mesela diyet listenizde balık varsa, siz palamut mu, lüfer mi yiyorsunuz? Aralarında fark olmadığını düşünüyorsanız, yanılırsınız. 50 kalorilik bir fark var. Bu da bir dilim kepek ekmeğine eş değer. Ayrıntılar, diyetinizi bozmanıza, kilo vermenizin aksamasına ve bu yüzden moral bozukluğu yaşamanıza sebep olur.

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Biraz da kahvaltı keyfi sevenlerdenseniz, diyet yaparken biraz kendinize iltimas geçiyor olabilirsiniz. Keyifli yapacağınız o kahvaltılarda, yine detaylara dikkat etmeniz gerekir. Omletin içine kaşar peynir yerine, yağsız beyaz peynir koyun. Bu size 160 kalori kazandırır. Salam yerine jambon tercih ederek, 160 kalori daha elde etmiş olursunuz.

Diyet listelerinde sıklıkla balık karşınıza çıkacaktır. Denizden ne çıksa yiyemezsiniz çünkü bu diyetinizi yavaşlatır. Palamut, lüfer ve levreğe oranla 60 kalori fazla olduğundan, palamut yemezseniz, bu kaloriler artı hanenize yazılmış olacaktır.

Tavuk, sağlıklı ve ucuz bir besindir. Diyet yapan ve yapmayan çok kişinin mutfağında sıklıkla pişer. Üstelik pratik bir yemek olduğu için, özellikle yoğun tempodaki bireylerin tercihleri arasındadır. Tavuk pişirirken, but kısmı yerine, göğüs kısmını tercihe derseniz. Buradan da kalori kazancınız olacaktır.

Salata, diyetlerin olmazsa olmaz yemeğidir. Vücudun ihtiyacı olan önemli vitamin ve mineralleri içerdiğinden, tüm diyet listelerinde yer alır. Eğer sürekli salata yiyor ancak kilo veremiyorsanız, salataya eklediğiniz soslara biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir. Salata sosuna eklediğiniz o bir tatlı kaşığı mayonez, tam 38 kaloridir. Sadece mayonezden vazgeçince bile, 38 fazla kaloriden kurtulmuş olursunuz. Mayonez yerine, 2 kalorilik sirke kullanabilirsiniz.

Diyet sırasında canınız elbette tatlı isteyebilir. En masum tatlı olarak dondurmayı seçerseniz, burada da çeşidine özen göstermeniz gerekiyor. Kaymaklı dondurma yerine meyveli dondurmayı tercih etmelisiniz. 100 gram kaymaklı dondurma 220 kaloridir. 100 gram meyveli dondurma ise, 160 kaloriye denk geliyor. Bu sayede 60 kalori daha kazanç hanenize yazılmış oluyor.

.ALINTIDIR.