Kalp Sağlığını Korumanın Yolları

Kalp hastalığı bayan ve erkekler açısından öldürücü tehlikeli bir rahatsızlıktır. Genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi sağlıksız beslenme sonucu kalbe giden damarlarda oluşan problemlerin zaman içerisinde bir takım sorunlara neden olması bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Aile geçmişi ve yaş faktörü bir kenara bırakıldığında kalp hastalığını önleyebilmek adına bir takım tedbirler alabilirsiniz.

Kalp Sağlığını Korumanın Yolları Nelerdir?

Kötü Alışkanlıklarınızı Bırakın:
Sigara ve diğer tütün mamullerinin tüketimi kalp rahatsızlıkları üzerinde olumsuz yönde etki gösteren önemli unsurlardandır. Tütün dumanı içerisinde 4800 den fazla kimyasal bulunması ve bu maddelerin çoğunun kalbe zarar vermesi sebebiyle sigara tüketimini sınırlandırıp, kısa bir süre içerisinde bırakmalısınız. Sosyal ortamlarda sigara dumanının sizlere gelmesi de zarar verebilmesi adına yeterlidir. Hiçbir şekilde pasif içici olmadan elinizden geldiğince bu tür ortamlardan uzaklaşmanız gerekmektedir.

Hareketlenin:
Düzenli bir şekilde gerçekleştirilecek fiziksel hareketlerin kalp sağlığını koruyup, çeşitli rahatsızlıkları engelleyecektir. Fiziksel aktivite yapmanız hem kilolarınızı kontrol eder hem de her açıdan sağlıklı bir yaşam sunar. Yürüyüş, jogging, merdiven inip, çıkma gibi pek çok aktivite sağlığınızı dengede tutmaya yetecektir. Burada asıl önemli nokta; düzenli ve istikrarlı bir şekilde yapılmasıdır.



Düzenli Olarak Check Up Yaptırın:
Kalp sağlığına zarar veren en önemli etmenler yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol olmaktadır. Bu tür faktörlerin kontrol altında olması sağlınız açısından faydalı olacaktır. Her yıl belirli zamanlarda check up kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Stres Yapmayın
Kalp rahatsızlığını tetikleyebilecek bir diğer unsur ise; stres olmaktadır. Bilindiği üzere; kalp sağlığı bozulmuş bir insanın fenalık geçirdiği anlar her zaman için stresli, sıkıntılı zamanlarıdır. Bu yüzden her ne sebeple olursa olsun; hiçbir şeyi dert etmemeye ve sıkıntılarınızı kafanıza takmamaya çalışın. Daima gülüp, hayat boyu gülümsemeniz umuduyla...


.alıntıdır.