Güç, Esneklik, Kondisyon, Dayanıklılık!
Ne kadar fit olduğunuzu düşünüyorsunuz? Vücudunuzun egzersize mi ihtiyacı var? Bu hareketler vücudunuza söz geçirmenizi sağlayacak:


1- Başınızı arkasına elleriniz koyun. Bacaklarınızı bükün ve kendinize çekin. Şimdi omurganız üzerinde ileri geri yaylanın. Tekrar eski pozisyonunuza dönün ve derin bir nefes alıp verin. Bunu 2 set halinde 10-15 kere tekrarlayın.

2- Yüzüstü uzanın. Bedeninizi kollarınızın yardımıyla havaya kaldırın. Dizleriniz yere değsin ve bacaklarınızı dizlerinizden bükerek havaya kaldırın. Bu pozisyonda şınav çekin. En az 3 kere hareketi tekrarlayın.

3- Ayakta durun. Bir bacağınızı bir adım ileri atın ve ayak topuğunuzu yere dayayın. Ayak parmak uçlarınız yukarı baksın. Sırtınız dimdik olarak öne eğilin ve 20 saniye bu pozisyonda bekleyin. Bu sırada bacaklarınızın gerginliğini hissedin.

4- Yere oturun, ayak tabanlarınızı birleştirin. Bacaklarınızı biraz vücudunuza doğru çekin. Bu sırada ellerinizi yavaşça bacaklarınıza bastırın. 15-20 dakika bekleyin.

5- Ayakta durun. Bir bacağınızı geriye doğru gergin biçimde, diğer bacağınız ileriye doğru hafif bükülü olsun. Ellerinizi belinize koyun. Baseninizi öne doğru itin. Arka bacağınızdaki gerginliği hissedin. 20 saniye kadar durun.

6- Nabzınızı ölçün. Bir merdivenin önüne geçin. Basamakları ikişer ikişer çıkın. Daha sonra 90 saniye boyunca bir ayağınızla bir aşağı inin, bir yukarı çıkın. Sonra diğer ayağınızla da aynı egzersizi yapın. Yukarı çıkma frekansınız vücut ağırlığınıza göre değişir. 60 kiloya kadar olanlar, 90 saniyede 45 kez; 61-80 kilo arasındakiler 37 kez; 80 kilonun üzerindekiler ise 30 kere yapmalıdırlar.

7- Bir kapının kenarında durun. Öne bir adım atmış olun. Bir elinizle kapının duvar köşesinde güç alın. Şimdi gövdenizi öne doğru itin, ta ki sırt kaslarınızın gerginliğini hissedene kadar. 20 saniye boyunca devam edin.

8- Çıplak ayakla düz bir zemin üzerinde durun. Bir ayağınız yerde, diğer ayağınız 10-15 santim havada olsun. Kollarınız serbest bir şekilde baseninizin üzerinde olabilir. Bacaklarınız birbirine değmesin. Mümkün olduğunca bu pozisyonda durun. Bir iki kez ayak değiştirebilirsiniz.

9- Tek ayağınızın üzerinde durun. Dizlerinizi sıkmayın. Havadaki ayağınızla 20 saniye boyunca yuvarlaklar çizin.


.ALINTIDIR.