Gebe Kalmayı Kolaylaştıran Yiyecekler, Gebelik Şansını Artıran Öneriler

Gebelik Şansını Artıran Besinler

Kadınların bir kısmı gebe kalamama sorunu yaşamakta ve bunun için de doğal olarak tıbbi yollarla bu sorunlarını gidermeye çalışmaktadırlar. Fakat tıbbi tedavilerin yanında başka yöntemler de kadınların gebe kalamama sorununun çözümünde faydalar sağlayabilmektedir.

Bu yöntemlerden birisi de elbette ki beslenme ile ilgili olanlardır. Hamileliğe hazırlanan kadınlar etkili bir beslenme ile yumurta kalitelerini artırabilir ve gebelik şanslarını yükseltebilirler. Yapılan araştırmalar beslenme şeklinin bu konuda etkili olduğunu bize göstermiştir.

Gebe kalmayı isteyenlerin öncelikle olarak dikkat etmesi gereken şey yumurta kalitesini artırarak gebelik şansını artırmak için uygun besin öğelerini tüketmektir. Bu konuda özellikle E vitamini ve folik asit alımının yumurta kalitesini artırarak gebelik şansını yükselttiği bilinmektedir. Bu besinlerin eksikliği kadındaki yumurta kalitesini düşürmekte ve gebelik şansını azaltmaktadır.

Balık, fıstık, buğday tohumu, badem, mısır yağı, yumurta sarısı, fındık, zeytinyağı ve tam tahıllı besinlerde E vitamini bolca bulunur. Folik asit içeren besinleri ise yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, süt, kuru baklagiller, tahıllar, portakal, fasulye, fındık, ceviz olarak sıralamak mümkündür. B9 vitamininde de folik asit bulunur
Ayrıca çinko minerali ve omega3 de yumurta kalitesini artıran besin öğeleridir.



Makarna, kepekli ekmek, soya fasulyesi, bezelye ve beyaz peynir de bu amaçla tüketilebilecek besinlerdir. Yemeklerde ise mutlaka katı yağ yerine sıvı yağ kullanmak gerekir.



.Alpaslan Yılmaz.