Evde Pilates Yapmak İster misiniz?
Pilates, güç, egzersiz ve koordinasyon ve elastikiyeti aynı anda sağlamaya yarayan bir egzersiz türüdür. Amaç, kasları zorlamadan, sadece gererek ve esneterek, mümkün olan en fazla ölçüde güçlendirmektir.


1- Karın Kasları İçin:

Sırtınızın üst kısmı topun üzerine gelecek şekilde uzanın. Bacaklarınızı bükün. Ellerinizi başınızın arkasında kavuşturun. Nefes alın ve vücudunuzun üst kısmını yukarı kaldırın. Hareketi 10 kere tekrarlayın.

2- Doğru Duruş İçin:

Dizlerinizi kırın. Sol bacağınızı arkaya doğru uzatın ve topu dizinizin altına koyun. Elleriniz öndeki bacağınızın yanında dursun ve ağırlığınızı ellerinize verin. Yavaş yavaş nefes alın ve topu dizinizle içe ve dışa çevirin. Hareketi her iki bacağınızla 10 kere tekrarlayın.

3- Denge Kazanmak İçin:

Ayaklarınız ve ellerinizden yardım alarak topun üzerine karın üstü uzanın. Gücünüzü karın kaslarında toplayın. El ve ayaklarınızı yerden çekin ve topun üzerinde dengede durun. Hareketi 4 kez tekrarlamanız yeterlidir.

4- Daha Güçlü Bacak Kasları:

Duvarın bir adım önünde durun. Topu sırtınızın alt kısmına doğru yerleştirin. Duvara yaslanın ve dizinizi hafifçe kırın. Kollarınızı büyük bir topu kucaklar gibi göğüs hizasına getirin. Kollarınızı ve belden yukarınızı sağa doğru çevirin. Bu arada sırtınızın arkasındaki top da sağa doğru yuvarlanmalı. Bunu yaptıktan sonra eski pozisyonunuza dönün. Hareketi her iki yöne 4’er kere tekrarlayın.

5- Sırt Kasları İçin:

Topu yere koyun. Göğüs kafesiniz topun üstüne gelecek şekilde yatın. Yere temas eden bacağınızı 90 derecelik açı yapacak şekilde karnınıza doğru çekin. Üstte olan kolunuzu gergin bir şekilde yana uzatın. Alttaki kolunuzun dirseği, yere temas edip başınıza destek versin. Nefes alın ve yukarı kalkın. Dirseğiniz yerden mümkün olduğunca kalkmalı. Nefes verip başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi iki tarafınızla da 6 kez tekrarlayın.


.ALINTIDIR.