En Gözde Spor: Ars Corpore!
Vücudunuzu stresten arından, fiziksel ve ruhsal dinginlik veren, duruş bozukluklarını düzelten Ars Corpore, en gözde sporlar arasında yerini aldı.

Tai-chi, yoga ve temel teknik hareketlerden oluşan bu spor, İtalya ve İspanya’da revaçta, üstelik eğlence ve egzersiz bir arada sunuluyor. Özellikle bel, karın, omuzlar ve bacaklarda çok başarılı oluyor.

Sol ayağınızı, sağ dizinizin üzerine çapraz gelecek şekilde koyun. Belinizi dik tutun. Kollarınızı iç içe geçecek şekilde yukarı doğru kaldırın. Sol kolu sağ kolun içinden geçirin. Bu hareket özellikle kalça, karın kasları, bacak ve kasıkları çalıştırır. Bir müddet bu pozisyonda durun. Sonra gevşeyin.

Dik olarak ayakta durun. Sağ bacağınızın üzerinde dengede dururken, sol bacağınızı geriye doğru kaldırın. Bedeniniz yere paralel dursun. Kollarınızı öne doğru uzatın. Durabildiğiniz kadar pozisyonunuzu koruyun. Aynı hareketi diğer bacağa uygulayın.

Yere yüzüstü uzanın. Ayak parmak uçları ve dirseklerinizi yere koyup destek alarak, bedeninizi hafifçe yukarı kaldırın. Karın ve sırt kaslarında kontrol sağlamak için yapılan bu hareketle, aynı zamanda kalça ve bacaklar da güçleniyor. Sol bacağınızı yukarı dik bir şekilde kaldırıp indirin. Aynı hareketi diğer bacağa da uygulayın.

Yere sırtüstü uzanın Ayaklarınız yere bassın, kollarınız iki yanda dursun. Belinizi yukarı kaldırın. Sağ ayağınızı havaya kaldırın ve indirin. Aynı hareketi diğer bacakla tekrarlayın. Bu hareket, bütün gücü belde ve karında toplamanıza yardımcı olacaktır.

Dik durun. Sol elinizi öne doğru itin. Sağ elinizi başınızın biraz üstünde, avuç içi yukarı bakacak pozisyona getirin. Sol bacağınızı, sağ bacağınızın önüne koyup, parmak ucunda durun. Bu bir tai-chi hareketidir. Tüm vücudun esnemesini sağlar.

Yere oturun. Sol bacağınızı içeri doğru kıvırın. Sağ bacağınızı arkaya doğru uzatın. Beliniz ve başınız dik konumda olsun. Sağ kolunuzu yukarı doğru dik şekilde uzatın. Aynı pozisyonda öne doğru eğilin, başınız yere değsin. Kalkın. Bu hareket, sırtı rahatlatarak bütün vücudun esnemesini sağlar.

Ayakta durun. Bacaklarınızı bükmeden yere doğru eğilin. Elleriniz yere değsin. Kollarınızın ve ayaklarınızın dik durmasına dikkat edin. Sağ bacağı dik olarak yukarı doğru kaldırın. Aynı hareketi diğer bacakla uygulayın. Bu hareket bacak kaslarınızın çalışmasını sağlar ve karınla bel bölgesine baskı uygular.

.ALINTIDIR.