Diyete Nasıl Devam Etmeli?
Kilo vermek, herkesin vücut özelliklerine göre ayarlanması gereken ve gerçekçi hedefleri olması gereken bir plandır. Birkaç önemli ayrıntıyı uygulayarak, diyet yaparken sıkıntı çekmeyi ortadan kaldırabilirsiniz.

Ayda dört, beş kilodan fazla vermeyi düşünüyorsanız, sonunda hüsrana uğrayabilirsiniz. Sağlıksız ve düşük kalorili şok diyetler, vücudunuza zarar vermekten öteye geçmeyecektir. Eğer vücut yapınız ve metabolizma hızınız müsaitse, belki aylık istediğiniz kiloyu verebilirsiniz. Ancak şok diyetlerle verilen kiloların, fazlasıyla geri alındığını aklınızdan çıkarmayın.

Diyet listesine bir ay boyunca harfiyen uymak takdir gerektirir ancak hedefinizi çok yüksek koymayın. Kalorili alımını bir anda bırakırsanız, ilk zamanlar fark hissedersiniz ancak uzun vadede kilo verişiniz durur. Yoyo sendromu denilen, diyet sırasında verilen kiloların fazlasını almak, diyetten sonra da yeme alışkanlığını değiştirmekle mümkün olacaktır. Vücudunuzun günlük alması gereken kalori hesabını bir diyetisyen eşliğinde hazırlayın. En sağlıklı olan ayda en fazla beş kilo vermeyi hedeflemek olacaktır. Kilo vermek için çıkılan yolun uzun olduğunu unutmayın. Önce bunu kabullenirseniz, başarıya daha çabuk ulaşırsınız.

Diyete sadık kaldığınızda dünyanın tüm ödüllerini, tüm övgülerini hak ettiğinizi düşünmekte çok da haksız sayılmazsınız. Eğer gerçekten iyi gittiğinizi düşünüyorsanız ve kilo vermeye de başladıysanız, başkalarının sizi ödüllendirmesini beklemeyin ve kendinize küçük ödüller verin. Başkalarının sizdeki değişimi fark etmesi, sizin için zaten büyük bir ödül olacaktır.

Diyete başlarken aklınızda tutmanız gereken önemli bir nokta, depresyonda olduğunuz sürelerde bu eyleme başlamamaktır. Herhangi bir konuya mutsuz ve umutsuzken başlarsanız, fayda sağlamak zor olacaktır. Hayatınızın normal akışına ayak uyduracak iyi bir diyet sistemi yaratığınızda hem daha sağlıklı, hem daha ince, hem daha mutlu ve enerjik hissedeceksiniz. Önemli olan o sürece girebilmek ve bir süre dizginleri elden bırakmamaktır.

Diyetin ilk birkaç haftası sanki boşa çekiyormuşsunuz hissine kapılabilirsiniz ve eski yeme alışkanlıklarınız bu kısa sürede değiştirmeye çalışmak mutlaka ki kolay olmayacaktır. Ancak her şeye gerektiği kadar sabır ve çaba göstermek gerekir. İradenizin dizginlerini elinize almanız daha kolay olacaktır. Diyete başlandığında vücut kontrolü ele alır ve mantığı devre dışı bırakır. Ancak siz önce beyninizi kontrol ederek, kendinize söz geçirebilirsiniz.

Diyete sadık kalmak aslında arada bir minik kurabiye ya da fazladan bir elma yemekle kaybedilen bir şey değildir. Temel olarak nerede durmanız gerektiğiniz ve neyin sizin için iyi ve kötü olduğunu bildiğinizde, fazla sorun yaşamazsınız.

.ALINTIDIR.