Diyete Yardımcı Öneriler!

Kilo verebilmek için, diyet yapmanın yanı sıra, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunları uygularsanız, yaptığınız diyetten çok daha fazla fayda görürsünüz.


Aynı tadı veren gıdalar arasından her zaman daha düşük kalorili olanları seçin. Örneğin portakal suyu yerine domates suyunu seçebilir, vişne suyunu sodayla karıştırarak içebilirsiniz.

Daha fazla su için. Günde en az 8 bardak su içerek işe başlayabilirsiniz. Eğer su içme alışkanlığınız yoksa, yanınızdan bir su şişesini ayırmayın. Şişeyi her gördüğünüzde suyu için.

Yapılan araştırmalar, geceleri dört saten az uyuyan daha çok kilo aldığını gösteriyor. Vücut tam olarak dinlenemediği için, enerjiyi yakamıyor ve metabolizma yavaşlıyor. Bu yüzden uyku düzeninize dikkat edin.

Hazır yemekleri unutun. Hızlı ve çabuk yemek yapmak için aldığınız dondurulmuş gıdalar ya da hazır yemekler, içerdikleri katkı maddeleri yüzünden kilo aldırırlar. Taze sebzelere yönelin.

Pek çok insan gibi, evin her odasında atıştırıyor musunuz? Ne kadar çok yerde yemek yemek için kendinize izin veriyorsanız, o kadar fazla yersiniz. Özellikle yatak odasında yemek alışkanlığınız varsa, bunu hemen terk edin.

Sosları unutun. Salatanıza biraz lezzet katmak için eklediğiniz soslar kilo aldırır. Salataya sos yerine baharat ve zeytinyağı dökün.

Özellikle akşam yemeğinden hemen sonra uyumayın. Mümkünse akşam 6’dan sonra sadece meyve tüketin. Gece atıştırmalarından da kurtulun.

Kilo vermek isteyen kişilerin düştüğü yanılgılardan biri de, çok sık yemek yemenin kilo verdirmediği inancıdır. Oysa sık ama küçük porsiyonlarla hem tok kalır, hem de metabolizmanızı daha hızlı çalıştırırsınız.

Lifli besinler doyduğunuz hissini verir. Çabuk acıkmanıza engel olur. Beyaz ekmek yerine kepek ekmeği, beyaz pirinç yerine esmerini tüketin. Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi gıdalara öncelik verin.

Asansöre binmeyin. Önünüze gelen her merdiveni egzersiz yapacağınız bir fırsat olarak düşünün. İstediğiniz kiloya gelinceye kadar asansöre binmeyi bırakın.


.ALINTIDIR.