ilk yılımda 8-12:30 sabahçı öğlencide 12:30-5 çalışıyodu gecen yılda 9-2:45 çalıştım ama diğerleriyle aynı maaşı aldım tam gün çalıştığımdada okulun durumuna bağlı yani.
eski okulumda tek öğretmendim tek sınıftı 8 30 dan 13 30 a kadardı. bu sene yeni okulumda sabahçı 7.30-12.00 ye öğlenciyim 12.30 dan 5.30 a kadar eşit çalışcaz.
Biriniz 5, biriniz 4 saat çalışamazsınız. Müdürünüzle bunu bir daha konuşun lütfen.
Seminer döneminde 9:00-12:00 çalıştım ben de...
dilek123; aşağıya yönetmeliğimizdeki değişen maddeleri aynen kopyalıyorum.
“Temel ÇalıĢma Kuralları
Madde 8-(DeğiĢik: 09/06/2007-26547 s.R.G) “Okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim yılı süresinin 180 iĢ gününden az olmaması esastır. Ancak, 180 inci iĢ gününün haftanın ilk üç iĢ gününe rastlaması durumunda, eğitim yılı bitim tarihi, bir önceki haftanın son iĢ gününe alınarak kısaltılabilir. Kurumların eğitim-öğretim yılı içinde eğitime açılması ve zorunlu olarak eğitime ara verilmesi durumlarında bu süre aranmaz.”
(DeğiĢik: 27/10/2007-26683 s.R.G) “Bir gruptaki çocuk sayısının 10 dan az, 20 den fazla olmaması esastır. Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluĢturulur. Ancak, her bir grubun azamî çocuk sayısı dolmadan yeni grup oluĢturulamaz. Tek ana sınıflarında ve uygulama sınıflarında ise sınıf kapasitesi dikkate alınarak çocuk sayısı 25 e kadar çıkarılabilir.”
“Okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalıĢma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan bağımsız anaokulu ve uygulama sınıflarında öğle yemeği için 60 dakika ara verilir.”
Tam gün eğitim yapılan okullarda haftanın salı, çarĢamba ve perĢembe günlerinde günlük çalıĢma saati süresi sona eren öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılmaları hâlinde, velilerin çocukları teslim almaları sağlanır.Velileri tarafından teslim alınmayan çocuklara bu saatlerde okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak; anaokulu müdürü/ bölüm Ģefi, varsa
5
anaokulu müdür yardımcısı, nöbetçi öğretmenler tarafından nezaret edilir ve velilerine teslim edilir. Zorunlu hâllerde, okulda görevli sözleĢmeli personelin yukarıda belirtilen sorumlulara yardımcı olmaları sağlanabilir.
Bu kurumlarda binanın fizikî durumu, kapasitesi, personel sayısı, çevre Ģartları, velilerin istekleri ve çocuk sayısı göz önünde bulundurularak;
a) Anaokulları ve uygulama sınıflarında tam gün eğitim ile ikili eğitimden biri veya her iki eğitim Ģekline bir günlük eğitim süreci içinde yer verilebilir.
“b) (DeğiĢik: 27/10/2007-26683 s.R.G) Ana sınıflarında ikili eğitim yapılması esastır. Ancak, normal öğretim yapılan ve ikinci grup oluĢturacak sayıda çocuk bulunmayan okullarda okulun öğretim Ģekline uygun olarak da eğitim yapılabilir.”
c) (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalıĢma saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ĠliĢkin Karar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalıĢma saati süresini, ikili ve yarım gün eğitimde ise bir günde 6, haftada 30 çalıĢma saati süresini geçmeyecek Ģekilde okul yönetimince düzenlenir.
denmektedir. O halde yapılan bazı uygulamaların yanlış olduğunun söylenmesi elbetteki doğrudur.
Okul Müdürlerinin düzenlemelerini bir tarafa bırakacak olursak, yönetmeliğimiz 50 dakikadan 6 ders saati diyorsa buna uyulması gerek.
Eğer az mesai yapıyorsak, alınan ücretin helal olup olmayacağını düşünmemiz gerek, diyorum.
hocam yonetmelık degıstı benım okulumda 40 öğrencı var kayıtlı nerdeyse ıkı sınıf var ama benım sınıf buyuk dıger sınıf daha kucuk ve mudurum bana 25 yada 30 öğrencı verebılırmı yonetmelıkte en fazla 25 dıyor ve bazı durumlarda sayı yukseltılebılır denıyor.
6 ders saati üzerinden çalışmıyor musunuz yani bu da iyiymiş.
arkadaşlar 6 ders saati (bir ders saati 50 dk) sınıfta olmak zorundayız bunun azı çoğu olmaz...
herkes anladığım kadarıyla okul müdürünün insiyatifi olduğuna bağlayarak çalışma saatlerini yazmış.müdürün inisiyatifi diye bişi olmaz. yarım gün 5 saat çalışma demektir. (50 şer dakika ders saati 6 dersten 300 dakika eder oda 5 saat ediyor. ) yani burda 4 saat 4.5 saat çalışan arkadaşlar yanlış yapıyor.yönetmelik denen bişe var onun dışında hareket eden şuç işler burda yazdıkları da suç duyurusu olur...
İlköğretimin 1. ve 2. kademesinde ders saatleri 50 değil, 40 dakikadan hesaplanıyor ama...Yönetmeliğin de kendisiyle çeliştiği ortada.Ders saatleri 40 ar dakikadan hesaplanarak belirlenmeli çalışma saatleri.5 saat boyunca çocuklar patlayacak gibi oluyor, ahır gibi afedersiniz...Belki bağımsız anaokullarında dışarı çıkarma ya da başka şekilde çocuklar için rahatlatıcı etkinlikler olabilir ama, ilköğretim bünyesindekilerde böyle bir olanak yok.Saçmalık...
evet hocam geçen gün yönetmelikleri inceledik. bununla ilgili olarak bir şeyler yapmayı düşünüyoruz.