hatta veli gelmezse evine bırakmalıdır çocuğu......
[quote=sedacum;101843]hatta veli gelmezse evine bırakmalıdır çocuğu......[/quot
Öğretmen tüm öğrencilerini evlatlık almalıdır![]()
hangi ilkokul öğretmeni zil çaldıktan sonra öğrencilerini bekliyor? en büyük sorunumuz bizlerin hala bakıcı olduğumuzu sanan insanlar ama bu duruma galiba bizler sebeb oluyoruz,veli gelene kadar beklersen veli de elbette seni öğretmen olarak değil bakıcı gözüyle görür. offf offf bu çok fedakar, ben herşeyi yaparım , sınıfı da temizlerim ,çocukların altını üstünü de değiştiririm ,onlara akşama kadar da beklerim derse erken girer geç çıkarım ,müdürüm ne derse yaparım, hatta öğlen aralarında dahi sınıfta beklerim diyen arkadaşlar yeter artık!
ben veli gelmesede ders saati bitince öğretmenin sınıftan ayrılabileceğini duymuştum ankarada bi öğretmen arkadaş sölemişti vede öle yapıodu
bundan böyle üç kişiyiz;ben,keyfim ve kahyası...!
tabiiki arkadaşlar biz öğretmen değilmiyiz.lütfen silkelenin ve kendinize gelin.bizim sınıf öğr.fen öğr.matematik,din,beden öğretmeninden ne farkımız var.kamuş arkadaşıma katılıyorum biz bakıcı değil eğitimciyiz.baktırmak istiyorlarsa özel kreşlere göndersinler.ve bu zihniyeti ortadan kaldırmak bizim elimizde.haaa cocuklar küçük olduğu için mutlaka tek başına bırakmamalıyız.ama velininde bunu bidaha asla yapmamasını eğer zamanında gelmezse sorumlıluk kabul etmediğimizi söylemeliyiz.ayrıca veli gec geldiyse çıkış zili çaldıysa beklemek zorunda değilsiniz burdan sonrası idarenin işidir idareye teslim edin ve çıkın.zeten teneffüsümüz yok akşama kadar kafamız davula dönüyor.bukadarda olmaz.benöyle yapıyorum asla beklemiyorum zaten günün sonunda bitik hale geliyorum.lütfen arkadaşlar kendi elinizle kendi sonunuzu hazırlamayın.artık bakıcı olarak görülmekten bıkmadınızmı?
arkadaşlar ben ikili öğretim yapan bi ilköğretim okulunda çalışıyorum sabahçı ve öğlenci iki öğretmen var sabahçı öğrt 5 saat öğlenci öğrt 4 saat çalışıyo bi adaletsizlik söz konusu yani bununla ilgili ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
bende ikili öğretim yapan bir okuldayım..ders saatlerimiz 8:00 -12:30 sabahçı, 13:00-17:30 öğlenci şeklinde...çocuklar bu şekilde giriyor ama sabahçı öğretmen sabah 7:30 da öğlencide 12:30 da okulda olmak zorunda..sizin ders giriş çıkışları nasıl ve aradaki fark neden kaynaklanıyor?
ben sabahçıyım sabah 08,00-13,00
öğlen 13,10-17,00 diğer öğretmen ücretli müdürümle konuştum sen kadrolusun o ücretli ondan öyle dedi böyle bişeye hakkı var mı bu konuda bilginiz varmı ne yapmam gerekiyo?
ücretli öğretmen 4 saat üzerinden ücret alıyorsa olabilir ama değilse hakkınızı arayın derim. bugün ben de müdürümle saatler konusunda biraz tartıştık. uyum haftasında yazıda açık bir şekilde 3 ders saati ve 2 dinlenme hesap edilerek 9- 12 arası ders yapılacak deniliyor ki bu 1.sınıflar için geçerli bizler için ayrıntılı bir açıklama yok maalesef, bizde teneffüs olmayacağı için ben 3 ders olarak hesap ettim ve öğrencilere 10- 12 arası gelmelerini söyledim. benim uygulamam doğrudur ama müdürüme bunu anlatamdım neden 1.sınıf öğretmeni dinlenirken ben sınıfta fazladan çalışıp aynı ücreti alayım. eğer hakkımızı aramazsak daha çok eziliriz.