ikinci öğretmen olmak ne zormuş


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ikinci öğretmen olmak ne zormuş

  • #1
    ezinepazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Ekim.2009
    Mesajlar
    362
    @ezinepazar



    ikinci öğretmen olmak ne zormuş





    eş durumundan tayınım çıktı. tayınım çıktı diye sevinirken kendimi suan çook mutsuz hissediyorum. ilk öğretmen pek otorite kuraramamış ne yaptılarsa görmezden gelmiş.
    çoçukların bir çoğu beni kabul etti sevdi ama sınıfımda huzur bozan 2 öğrencim var dayanamıyoırum artık zamn geçmek bilmiyor dur sus yapma demekten bıktım .

    bir öğreincim sürekli yerlerde yato-ıyor eve gitmk istiyor yaptığımız hiç bir calışmaya kendğ isteği ile katılmıyo. gecen haffta reber öğretmenızle görüştürdüm. bi sorun yokdedi. buna beslenmede dahil sürekli eliyle yuzunu kapatıyor.
    2. öğrencim küfür söylüyor vuruyor kırıyor tekmeliyor annesi babası köyde yasıyormuş sürekli aklı köyde arkadaslarına zarar veriyor çocuklarda cok mutsuz beni bile tekmeliyor hitap tarzı hiç hoş değil nasıl başa çıkıcam işimden nefret etmeye başladım .

    bir anasınıfı öğretmeni gibi issetmiyorum kendimi. onlarla boğuşuyor koşturuyor diğerlerini mutlu etmeye çalışıyorum. ama onlarda etkileniyor.


    ben ne yapmalıyım

  • #2
    yorumsuzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Haziran.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    522
    @yorumsuzzz







    canım yaa.üzülme.aileleri ile konuşma imkanın varsa iyi olur.önceden oturmamış kurallar ama belki sen başarırsın.her sınıfta olur öyle öğrenciler.bıkma bence.iki çocuk dışında bi sürü öğrencin varr.sabırlı olmak zorundasın

  • #3
    mugekoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Aralık.2009
    Nereden
    sivas
    Mesajlar
    12
    @mugekoca







    bence en büyük çözüm iyi sağlanan va sınırları belli olan otorite hocam.bende aynı durumdayım dün eş durumundan yeni bi okula başladım,önceki öğretmende ücretliydi ama iki günde hallettim sayılr.sadece otorite ilk başta sınıfa hakim olmaya yeter hocam,istikrarlı ve kesin olacaksın,gerisi yani sevgi falan daha sonra geliyo zaten.
    neyse en azından eşinizin yanına geldiniz hocam

  • #4
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    ÖĞRETMENİM; GÖREVİNİZ HAYIRLI OLSUN. YAŞADIĞINIZ PROBLEMLER İLK ÖĞRETMENDEN KAYNAKLANMIYOR DA OLABİLİR. DURUMU DOĞRU DEĞERLENDİRMEK GEREK.

    ÖĞRENCİ YERE YATIYORSA AMACI İLGİ MERKEZİ OLMAK İSTEMESİNDEN KAYNAKLANIYORDUR. ÇÜNKÜ EVDE DE AYNI DAVRANIŞTA BULUNDUĞUNDA İSTEKLERİNE ULAŞIYOR OLMALI. SİZ OLUMSUZLUKLARI GÖRME YERİNE, OLUMLU DAVRANIŞLARI OLAN ÇOCUKLARI ÖVER, ONLARIN DAVRANIŞLARINA TEPKİ VERİRSENİZ, İLGİ ÇEKMEK İSTEYEN ÇOCUKLAR DA ZAMAN İÇİNDE ONLAR GİBİ DAVRANMAYA BAŞLAYACAKLARDIR. BÖYLECE DAHA AZ YORULACAK, KENDİNİZİ FAZLA YIPRATMADIĞINIZI FARKEDECEKSİNİZ.

    ALLAH KOLAYLIK VERSİN.

  • #5
    zeysi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Ekim.2009
    Nereden
    giresun-
    Mesajlar
    749
    @zeysi







    kolay gelsin hocam bende emel hocamın söylediklerine katılıyorum .zaman içinde herşey yoluna girecektir .siz canınızı sıkmayın tedirgin sıkıntılı olduğunuzu belli etmeyin ozaman daha çok üstünüze gelebilirler,işiniz zor ama üstesinden geleceğinizden eminim .

  • #6
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    YUKARIDAKİ YAZIMA AŞAĞIDAKİ ÖRNEĞİ EKLEMEK İSTEDİM.

    KİMİ ÖRNEK ALMALI…
    Bir zamanlar bir bilgeye sormuşlar: “Kimi örnek almalı?”diye, “Hayatlarını erdem yoluna adayanları mı? Çok çalışan ve topluma faydalı olanları mı?”
    “Hiç birisi” diye cevaplamış bilge ve devam etmiş: “En güzel örnek çocuklardır.”
    “Ama çocuk bir şey bilmez ki!” diye itiraz edecek olmuşlar bilgenin çevresini saranlar; “Onlar hakikatin ne olduğundan habersizdir!”
    “Yanılıyorsunuz” demiş bilge ve devam etmiş: “Çocuklar asla unutmamanız gereken üç özelliğe sahiptir.
    Bir neden olmaksızın hep mutludurlar.
    Hep meşguldürler.
    Bir şey istediklerinde onu nasıl sebatla ve kararlılıkla isteyeceklerini bilirler.

  • #7
    ezinepazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Ekim.2009
    Mesajlar
    362
    @ezinepazar







    hepinize tşk ediyorum fakat sorunun zamnla çözüleceğini sanmıyorum çözulebilse benden önceki öğretmen çözerdi
    .
    sınıfta sürekli akıllı oğlum güzel oğlum aferin sana gibi cümleleri sürekli kullanıyorum, olumlu en ufak seyı pekiştiriyorum ki olumlu yöne yönelsinler diye. ama nafile. yere yatan öğrencimin ilgi cekmek için yaptığını daha ilk gunden anladım.ama esas sorun diğer öğrencim.

    dün yaramaz öğrencim geldi hoşgeldin oğlum nasılsın gibi cümlelerle sınıfa aldım nasıl oynaması gerektiğini arkadaslarına vurmaması gerektiğini söyledim. oynamaya başladı paylaşımcıydı.

    hersey 2 saat çok güzelldi sonra sanki film koptu, uçan tekmeler yumruklar kötü sözler vs en son diğer çoçuklarımıda düşünerek ailesini aradım çok hırçın durduramıyorum dedim.
    anne geldi annesinin yanında bana vuruyor.

    kadın yapma oğlum dahi demiyor.

    babası öyleyse okuldan alalım demiş, çözum okuldan almak değil ilerde yıne aynı davrnışı yapar dediim sorunu beraber çözelim dedim kadının pek anladığını sanmıyorımda.

    neyse çıkarken bak oğlum arkadaşların çok üzülüyor yapma etme vs diyorum.
    değişik bir sapka taktı o anda aaa ne guzelmiş bende taksam dedim çocuğun verdiği cvp SENIN KOCA KAFANA OLMAZ Kİ ZATEN SENIN KARNINDA KOCAMAN ŞİŞKOOO dedi
    yıkıldım utandım ilk defa bir öğrencim böyle diyor ,
    benim yeni bebeğim oldu karnım ondan büyük dedim böyle söylenmez ayıp dedim.

    ama annesi hiç bir sey demedi. ve sınıfa girdim çok mutluyduk,eğlendik oyunlar oynadık sınıf düzene girdi.

    ilk defa bir öğrencimin okuldan gitmesini istiyorum bu hoş değil biliyorum ama oksa diğer öğrencilerim okula gelmek istemiycek.

  • #8
    cansu_su - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26.Eylül.2010
    Nereden
    karısık;)
    Mesajlar
    37
    @cansu_su







    gitmesini istemekte haklısınız öğretmenim şımarık yetismiş çocuklar aile yardımıyla labileceğini düsünüyorum staj yaptığım yerde de böyle bir çocukkvardı okulun erkek hizmetlisi vardı ona göndermekle tehdit ederdik anca öyle dururdu Allah kolaylık versn
    En uzun yol bile küçük bir adımla başlar.

  • #9
    cilekperisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Eylül.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    278
    @cilekperisi







    hocam bence kararlı ve net bir duruş sergileyin. kesinlikle şımarıklığa taviz vermeyeceğinizi, sizin o sınıfın öğretmeni olduğunuzu, onların da size saygı duymak zorunda olduklarını açık açık söyleyin. sizin de bir aileniz olduğunu, ailenizi çok özlemenize rağmen, bazen hasta olmanıza rağmen, yapacak bissürü işiniz olmasına rağmen, hatta bazen istemeseniz bile okula gittiğinizi, bunu sadece kendilerine bir şey öğretebilmek için yaptığınızı güzelce anlatın. karşılığında da istediğiniz tek şeyin birazcık saygı olduğunu söyleyin. "ben sizin anneniz değilim, babanız değilim, komşunuz ya da akrabanız da değilim. ben sizin öğretmeninizim, size iyi şeyler öğretebilmek için buradayım ve bana saygı duyacaksınız. terbiyesizlik, şımarıklık istemiyorum. okul kurallarına uyamayan, büyüklerine saygısızlık yapan çocuklar bence okula gelebilecek kadar büyümüş çocuklar değiller. çünkü bu hareketleri bebekler yapar, biberonla süt içen, altına çişini yapan kardeşleriniz var ya sizlerin.. işte onları okula almıyoruz, biraz daha büyümeniz gerekir diyoruz. çünkü onlar bebek oldukları için böyle davranırlar, şımarıklık yaparlar ama sizler artık büyük çocuklar oldunuz. biz sizi bu sebeple okula aldık. kayyu var ya çizgi film, hiç izlediniz mi? o da okula gidiyor, eğer izlediyseniz görmüşsünüzdür öğretmenine hiç böyle kötü hareketler yapmıyor... sizler de onun gibi bir çocuk olduğunuz için, okula gelebilecek kadar büyüdüğünüz için okula gelebilmeye hak kazandınız. ama hala bebek gibi davranan çocuklar görüyorum ben bu sınıfta ve hiç hoşuma gitmiyor. gibi konuşmalar yapıp bir de güzel ödül panosu oluşturursunuz... ödül panosu için pratik olsun diye ben her çocuktan bir çorap teki istedim, üstünde çocuğun resmi var. olumlu davranan çocuğun çorabına bir yıldız atıyorum, olumsuzlardan yıldız çıkarıyorum. hafta sonunda en çok yıldız alana oyuncak hediye ediyorum ve çok etkili oluyor...

    ama anlattığınız çocuk bunlara rağmen düzelmezse, veli de işbirliği içinde olmazsa yapacak çok fazla bi şey yok hocam. almayı düşünürlerse alsınlar, sonuçta hiçbir çocuğu anne babasından daha fazla düşünemeyiz... kendi çocukları için en uygun şeye kendileri karar versinler.. idareye de durumu anlatın, kendimi güvende hissedemiyorum, yaptığım işe konsantre olamıyorum, mutsuz bir şekilde geliyorum ve idare olarak bana yardımcı olmanızı, yol göstermenizi umuyorum deyin...

    allah büyük sabır versin... ama şöyle de bi şey var hocam, her yıl her sınıfta oluyor böyle şeyler, yalnız değilsiniz bu konuda.
    ben mutluysam kime ne ;)

  • #10
    sibel_ankara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Ocak.2010
    Mesajlar
    5
    @sibel_ankara







    bende geçen yıl yeni atandığımda çocuklar öğretmen değişikliği yaşadılar ve beni hiç istemediler. diğer öğretmene çok düşkündüler. hiç sözümü dinlemediler. hatta stajerler bile beni önemsemedi dinlemedi. benimde ilk yılım ilk görev yerim farklı şehir ve kültüre glişimdi. çok zorlandım. akşam gelip ağlardım. öğretmenlik bu mu derdim. problem çocuklara devamlı görevler yağdırıp yaramazlık için boş zaman bırakmamaya çalıştım. birazda baba korkusu vardı baban duyacak öğrenecek dedim. çok vrimli bir öğretmenlik de yapamadım. haziranı zor getirdim. ancak bu sene çocuklarımı en baştan aldığım için bana ait çocuklar oldu ve sıkıntı yok. bu dönemi biraz zor geçirebilrsiniz hocam ama sabredin daha iyisi gelecektir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. öğretmen olmak zorlaşıyor mu?
      Konu Sahibi tuubis Forum YGS
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 15.Eylül.2012, 15:30
    2. ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLMAK
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 11.Ekim.2011, 14:51
    3. MEB, ikinci dönem ücretli öğretmen sayılarını belirliyor
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 02.Mart.2011, 02:44
    4. öğretmen olmak istiyorum..
      Konu Sahibi felisleoo1321 Forum İŞ ARAYANLAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 08.Eylül.2010, 20:18
    5. Öğretmen olmak kolaylaşıyor..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 24.Eylül.2009, 22:42

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş