21 Kasım Cumartesi akşamı, İş Sanat sahnesine yepyeni bir dörtlü geliyor.

Uzun yıllardır caz müziği alanında çalışan müzisyenler Dave Holland’ın liderliğinde Overtone olarak adlandırdıkları gruplarıyla konserler verdiler ve büyük övgüler aldılar. Geçen ay çıktıkları dünya turnesinin ayaklarından biri de İstanbul ve İş Sanat.

Türk cazseverlerin birçok kez izleme fırsatını bulduğu, sahneye çıktığında bir rock yıldızı gibi çığlık ve ıslıklarla karşılanan Dave Holland bu kez yeni grubuyla İstanbul’a geliyor. İş Sanat’ın “Cazın Ustaları” serisinin en parlak programlarından birinde, Overtone Quartet unutulmayacak bir konsere imza atacak.

Holland’ın konserlerinde görmeye alıştığımız Chris Potter dışında Jason Moran ve Eric Harland’ın meydana getirdiği yıldız dörtlünün aybaşında New York Blue Note’ta verdikler konser büyük övgüler aldı. İş Sanat’ın da parçası olduğu özel turun diğer ayakları ise İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Portekiz,İsviçre ve Portekiz.

2009 sonbaharında turneye başlayan yeni caz dörtlüsü müzik çevrelerinde büyük heyecan yarattı. İstanbul, Grammy ödüllü ünlü besteci ve gitarist Dave Holland’ın liderliğindeki grubun Kasım’da başlayacak dünya turnesinin duraklarından birisi.

Sıradışı müzisyenler bir arada

Başarılarla dolu kariyeriyle ustalığını kanıtlayan basçı Dave Holland, Overtone Quartet’te sıra dışı sanatçılarla bir araya geliyor: Yaratıcılığı sınır tanımayan; geçmişi, şimdiyi ve geleceği müziğinde her an hisseden saksafon dehası Chris Potter… Opera, klasik müzik, dünya müziği, hatta rap’ten etkilenen, müziğinde ciddiyeti el üstünde tutan ve türlere meydan okuyan piyanist Jason Moran…. Ve daha 33 yaşında olmasına rağmen otuzu aşkın albümüyle caz dünyasının en aranan davulcularından, geçtiğimiz yıl İş Sanat’ta Charles Lloyd’la çalan Eric Harland…. Dört şahane müzisyenden kurulu yepyeni bir sound İş Sanat’ta cazseverleri bekliyor.

Overtone Quartet İş Sanat’ta

21 Kasım Cumartesi, saat 20.00
İş Sanat / İş Kuleler – Levent
Satış noktaları: Ana Gişe - 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00 biletix.com

DAVE HOLLAND & OVERTONE QUARTET HAKKINDA

1946 doğumlu İngiliz caz bas sanatçısı ve besteci Dave Holland avant-gard caz akımının önemli bir temsilcisidir.

Başarıları ile yetinmeyen Holland, müziğini daha da yükseklere taşımaya adadı kendini. “İşimle ilgili tutkumun devam etmesini istiyorum” diyor Holland. “Gelişmesini istiyorum. Böylece ilgimi yitirmiyorum ve işin içinde olmaya devam ediyorum. Her gece sahneye çıkıp bir rutine kapılmak istemiyorum. Müziğin yaşam dolu ve gerçek olmasını istiyorum. Kendim de coşkulu olmak istiyorum. Bu da sonunda seyirciye yansıyor.”
Dave Holland Miles Davis’in In A Silent Way ve Bitches Brew gibi büyük beğeni toplayan albümlerindeki performansı ile ilk kez dikkatleri üzerine çekti. Bugünlerde saygıdeğer bir besteci ve grup lideri olan ve birçok Grammy ödülüne sahip usta müzisyen beşlisi ve big band’i ile sık sık turneye çıkıyor.
Ünlü isimleri ile iş yapıp müziklerini geliştirmeyen bazı meslektaşlarının aksine Holland’ın müziği gelişmeye devam ediyor. Overtone Quartet’te Holland piyanoda Jason Moran, saksofonda Chris Potter ve davulda Eric Harland gibi üç genç müzisyenle bir araya gelerek nesilleri aşan bir grup oluşturuyor.

Milliyet